KOCASİNAN DEĞİŞİME BAŞLADI

8.08.2014 11:42:02

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Selçuklu Yıldızı'nın farklı bir düzenlemesiyle orta çıkan yeni logoyu düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıttı.

Belediye meclis salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan  Çelik, yeni logoyu değişimin ilk adımı olarak gördüklerini, bundan sonraki süreçte sürekli gelişim ve değişim parolası ile çalışacaklarını söyledi. 

 

         Değişimin, tüm dünyada herkesin mutlaka yapması gereken bir iş olarak algılandığını belirten Başkan Çelik, "Son dört aylık süreçte yaptığımız işlerde sürekli gelişimi, değişimi ve yeniliği vurgulamaya çalıştık. Ancak yapmamız gereken ilk değişim logomuzla birlikte olmalıydı.  Zaman içerisinde geçmişi yüzyıllara dayanan şirketler bile kendilerini yenileme ihtiyacı hissediyor. Eğer  değişime ayak uyduramazsanız sistem otomatik olarak sizi saf dışı bırakıyor. Bunun için herkes kendisini çağın gereklerine uygun olarak yenilemek zorunda. Biz de bu anlayışla değişimin gerekli olduğuna kanaat getirdik" diye konuştu.

        

         Değişime öncelikli olarak neden logodan başladıklarına da açıklık getiren Başkan Çelik, "Bu logoyu tasarlarken de farklı ve kolay algılanabilir bir görüntü ortaya koymaya çalıştık. Her kentin mutlaka bir kurumsal kimliği olmalı. Kaldırım taşından aydınlatma direğine, rögar kapağından oturma bankına kadar  mutlaka kurumsal kimliği olmalı. Biz de kurumsal kimliğimizi netleştirmek için yola çıktık. Kocasinan Belediyesi olarak yerel ve genel olmak üzere öne çıkarmamız gereken iki farklı yönümüz var. Bu anlamda yapacağımız logo tasarımında hem evrensel özellikleri bir arada tutan bir kavram olmalı hem de modern tarafımız ön planda olmalı diye düşündük. Meclisimiz de oybirliğiyle yeni logomuzu kabul etti" dedi.

 

         Logonun tasarımında Selçuklu Yıldızı tercihinin bu medeniyete ait eserlerin şehrin bir çok noktasında bulunmasının önemli bir etken olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti, "Logo tasarımını araştırdığımızda ortak noktamız Selçuklu Medeniyeti oldu. Bu medeniyete  ait eserlerin bir çoğunu kentimizde görmek mümkün. Selçuklu Yıldızı, camilerin giriş kapılarında, mihraplarda, minberlerde ve kürsülerdeki ahşap oymalarda her zaman karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla biz kendimize logo olarak Selçuklu Yıldızı`nı seçtik. Selçuklu Yıldızı`nı araştırdığımızda her bir köşesinin doğruluk, merhamet, sadakat, şefkat ve cömertlik gibi farklı anlamlar ifade ettiğini gördük. Bu kavramlar Kocasinan Belediyesi’ne ait ortak değerlerle örtüşüyor. Bu yıldızı seçerken dinamizmin fark edilebilir ve hissedilebilir çalışma olmasını istedik. Artık bizim bu logomuzun kentimizdeki, ilçemizdeki tüm objelere yansıması gerekiyor. Dolayısıyla bizler bundan sonra bütün kent mobilyaları, aydınlatma armatürleri, sokak lambaları, park bahçe levhalarının tamamında yeni logonun uygulamalarını yaptıracağız."