KOCASİNAN ŞAKA YAPMIŞ OLMALI

13.06.2016 09:30:01

Başkan Çolakbayrakdar´ın makam otomobiline haciz gelmemiş mesela; herkesler yanılsama yaşamış. Çekilen banka kredileri, Kocasinan´in değil, Patagonya belediyesininmiş? Rant mı, o da neymiş ki?

Kocasinan Belediyesi, haftalardır süren suskunluğunu bozdu. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ın makam aracına gelen hacizden başlayarak, bankalardan çekilen ?talep edilen krediler, Mazakaland-Cırgalan arasında yapımı planlanan projeyle ilgili belediye adına açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya yer vereceğiz.  Bunun yanı sıra gerçek ve çelişkileri aktaracağız bu sütunlarda tek tek.

  Haftalardır mail adresimizin yolunu bilmeyen Kocasinan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, imzasız bir açıklama göndererek, kendini savunmak istese de yine yanlışları alt alta koymuş. Önce açıklamayı kullanacağız bu sütunlarda, sonrada eksiklerini, yanlışlarını bir kez daha yüzlerine vuracağız.

 AÇIKLAMA:  Kocasinan Belediyesi´nin Mazakaland- Cırgalan arasındaki yaklaşık 3 milyon metrekarelik kentsel dönüşüm alanı içerisinde sosyal konutların yer almasının yanı sıra bölgeyi sanayi ve ticaret merkezi haline getirmeyi hedefleyen bir projedir. Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Mobilya Kent ve yapılması için çalışmaların devam ettiği Besiciler sitesi gibi Türkiye´ye örnek teşkil edecek, esnaf ve sanayici grupların bir arada huzur ve refah içerisinde geniş imkânlarla çalışmasına olanak sağlayacak bir projedir.

  BİZ NE YAZMIŞIZ, SİZ NE ALMAMIŞSINIZ?

  10 HAZİRAN 2016 Kocasinan Belediyesi´nden gelen imzasız açıklamada Mazakaland-Cırgalan projesi ile bu saptama yapılmış. Zaten bizim de projeye bir itirazımız olmamış, Cuma günkü gazetemizde yer alan haberde şu ifadelere yer verilmişti: Kocasinan Belediyesi´nin Mazakaland-Cırgalan arasında yer alan yaklaşık 3 milyon metre kare alanı kentsel dönüşüm çerçevesinde imara açmak, içine de bir sanayi sitesi yapma düşüncesinin rantsal dönüşümüme evrildiği iddia edildi.

   AYNI İDDİAMIZI YENİLİYORUZ!

   Haberimizde ne yazdıysak altına bir kere daha imza atıyoruz. Proje doğru mu doğru. İtiraz nereye o zaman, kentsel dönüşümün, rantsal dönüşüme uzanma iddiasına. ? Adı üzerinde iddia. Ve bu iddiayı ısrarla altını çizerek yineliyoruz. Projenin hayata geçeceğini daha önce her nasılsa-iyi bir istihbaratla(!) öğrenen bazı müteahhitler-simsarlar bu bölgeden arsa toplamaya başlıyorlarsa, tarlalar üç-otuz paralara birileri tarafından kapatılıyor, sonrasında da fahiş fiyatlarla belediyeye satılıyorsa, burada rant yoktur demek, kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Kamu vicdanı adına sormamız gerekeni sorarız,  sormaya da devam ediyoruz?

  RANT DÜZENİ NASIL İŞLİYOR?

    Mazakaland-Cırgalan gibi 3 milyon metre kareyi kapsayan ve imara açılacak bu bölgede yapılacak çalışmayı ilahi bir güçten gelen sinyalle öğrenen(!) birileri, basit hesapla 1 liradan tapuları toplamaya başlıyor? Proje için start verilince toplanan tapular 1 lira değerden anında 100 liraya yükseliyor? Bir anda. Bakınız burasına dikkat. Genellikle gariban, fakir-fukara tapusu üzerine çökülürken, bizde işin sırrını araştırdıkça öğrendik, karşımıza neler, neler çıktı?

  RIZAYI TAKSİM BUNU YAZIN BİR YERE!!!

  Şimdi bu toplanan tapular var ya, hem de ucuza kapatılan, tarla tapuları? Bunları aldıktan sonra o tapuya  devir-teslim sırasında  RIZAYI TAKSİM ibaresi konunca işlem tamam oluyor? Bu RIZAYI TAKSİM´i yabana atmayın, hafife almayın. Şimdi bu proje daha açıklanmadan bölgeye gittiniz arsaları topladınız, tapuları cebinize koydunuz. Hem de sudan ucuza? Sonrası kolay, RIZAYI TAKSİM İBARELERİ TAPULARI ALDINIZ ve kentsel dönüşüme girdiniz mi Allah size yürü ya kulum demiş oluyor zaten(!)

 

/resimler/2016-6/13/0933015288892.jpg

  O VARSA SORUN YOK!

  Kayseri´de daha önceki dönemlerde de başarıyla uygulanan(!) bir sistem olan ?Rızayı Taksim? ibareli tapunuz varsa, sorun yok demektir. Her hangi bir büyük proje alanının içinde 1 metre kare bir alanı kapatmış olsanız bile BİNGO durumları ortaya çıkıyor. Bir metrelik bu arsa, size 10´larca, 100´lerce konut fırsatı olarak dönüyor? Zira bir metrelik arsanın karşılığı, o projenin konut uygulaması arasında istenilen uygulamayı yapma hakkı başkanın vicdana bırakılmış oluyor. (Bakınız geçmiş projeler) İşin tekniğini çokta ayrıntıya girmeden anlattık. O halde şimdi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a, bu bülteni yazanlara tekrar soruyoruz; söz konusu projeden birileri rant devşirebilir mi, buyurun yorum sizin. Bizim anlattığımız, idrak yollarında bir sorun yoksa hepi-topu bu; anlaşılmaz bir şey yok yani!

AÇIKLAMA:  Söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin, haberde belirtilen ?MHP´den açık seçik ret? iddiası da asılsızdır. Projenin Büyükşehir ve Kocasinan Belediye Meclisleri ve ilgili komisyonlarındaki görüşmelerde hem AK Partili, hem de MHP´li meclis üyelerinin onayı alınmış ve proje OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir.

 CEVAP:  Kocasinan Belediyesi´nden gelen açıklama bu. Sakın ola, âlemi kör, herkesi sersem yerine koymayın. MHP´li Kocasinan Meclis Üyeleri´nin bu projenin yapılacağı yerle ilgili tereddütleri ve itirazları vardı ve bu durum Başkan Çolakbayrakdar´a iletildi. Projenin gelecekte şehir içinde kalacak olma ihtimali ve sıkıntısını gündeme taşıyan MHP´lilerin bu itirazı sonrası proje bugünkü şekliyle ?olur? aldı. Aksi halde MHP´lilerin tavrı da, tarzı da netti, olayı çarpıtmayın. Projeyi ilk haliyle getirseydiniz ne demek istediğimizi ve RET kararını berrak bir biçimde görecektiniz. Bilmem anlatabildik mi?

AÇIKLAMA: Büyük Kayseri gazetesindeki haberde yer alan bir diğer ASILSIZ İDDİA ise kredi borçlanmalarına ilişkindir. Kocasinan Belediyesi´nin haberde bahsedildiği gibi 168 milyon liralık bir kredi borcu söz konusu değildir ve Kocasinan Belediyesi´nin herhangi bir kişi ya da kuruma vadesi geçmiş borcu bulunmamaktadır.

 CEVAP:  Şimdi Belediye adına bu açıklamayı yapan kendini çok akıllı ve kamuoyunu da aptal yerine mi koymak niyetinde acaba? Ya da Başkan Çolakbayrakdar bu açıklamayı gördü ve onay verdi mi bilinmez ama insan aklıyla alay etmeye müsaade etmeyiz arkadaş?

  Neymiş, vadesi gelen borcu yokmuş belediyenin, breh, breh, breh? Aklını sevelim sizlere bu aklı verenlerin de anlatalım: ASILSIZ İDDİA SİZİN yazdıklarınızın bizatihi kendisidir? Yazıktır yazık? Bu yazının içine belgesini de koyalım bakalım, partili, partisiz, yandaş veya vatandaş ne diyecek? 2014 yerel seçimlerinin ardından KOCASİNAN BELEDİYESİ ÖNCE 30 , (Eski parayla 30 trilyon) ARDINDAN DA 50 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKTİ? Özellikle büyük karakter kullanarak yazıyoruz ki herkesler okusun, bilmeyenler de öğrensin diye. Etti mi size 80 MİLYON? Demek ki bu ödemelerin zamanı gelmemiş. İyi gelince haber verirsiniz artık? Madem iddia ve asılsız? O halde biz kredi filan çekmedik deyin hadi bakalım? Biz de burada o kredilerin çekildiğinin belgelerini yayınlayayım, var mısınız? Neymiş, neymiş, öyle işkembeden atılarak açıklama yapılamaz mış değil mi ama?

  Şimdi 80 milyonun üstüne devam edelim. Elde var mı 80 milyon? Henüz seçimlerin üstünden çok kısa zaman dilimi sayılabilecek zaman dilimi geçmişken, 80 milyona krediye yönelen Kocasinan Belediyeyesi, Başkan Çalokbayrakdar´ın isteğiyle bu kez gözünü İller Bankası´na dikiyor. (Meclis tutanağında net biçimde bu durum var. Belgesini de paylaşıyoruz.) Buradan istenilen rakam, 39+29 milyon. Bu rakamlar Belediye Meclisi´nde net olarak telaffuz edildi. Bu kredi isteğine MHP´li meclis üyeleri karşı çıktı RET oyu verdi. Buna rağmen oy çokluğu ile bu kredi talebi bu meclisten geçti. Şimdi topluyoruz ve ortaya toplamda 148 milyon lira gibi bir rakam çıkıyor? Evet, burada bir hata yapmış bizim çocuklar ve 148 milyon lirayı (Eski parayla 148 trilyonu) sehven 168 milyon diye yazıvermişler. Pardon.

  Bir de tabii meselenin püf noktası şu: Bu krediler hazır ya? Belediye, haliyle Başkan Meclis´te çoğunluğun etkisiyle çıkan krediyi canı istediği zaman dilimi içinde kullanıyor. Meselenin aslı-faslı bu. ŞİMDİ ASILSIZ İDDİANIN SAHİBİ KİM acaba?

 /resimler/2016-6/13/0933437164735.jpg

AÇIKLAMA: Haberde bahsi geçen makam aracının icralık olması konusu ise art niyetli bir kurgudur. Şöyle ki; Kocasinan Belediyesi taşeron firmalarında işçi vasfıyla çalışan ve emeklilik nedeniyle işten ayrılan bir personel tarafından, 37.239 liralık kıdem tazminatının tahsili için, belediyenin ödeme yapması beklenmeden kasıtlı olarak kurgulanmış bir şekilde,  mülkiyeti belediyeye değil, Kocasinan İmar İnşaat Şirketi´ne ait olan ve Başkanlık makamınca kullanılan araca haciz uygulanmaya çalışılmış ise de iş bu borç icra dairesine derhal ödenmiş ve her hangi bir haciz işlemi gerçekleştirilememiştir. Söz konusu olayda bir hakkın kullanımını kötüye kullanacak şekilde hareket edilmiş olup, Kocasinan Belediyesi´nin hizmet araçlarının sahibi olan İMAR A.Ş.´nin araçlarından herhangi biri değil, spekülasyon yaratmak amacıyla komik bir bedel için özellikle makam aracı seçilmiş ve tahsil için gazeteciyle gelinmiş, avukatlık meslek etik kurallarına da aykırı hareket edilmiş bir durumdur.

CEVAP:  Tekrar tekrar izah etmeye gerek yok sanırım. Normal zekâya sahip herkes neyin ne olduğunu anladı zannımızca. Evet, bize haciz kararı, icra geldi gelmesine ama niye geldi bir sor demeye çalışıyorlar ve bunu hangi mantıkla yapıyorlar vallahi çözemedik gitti. Zira ulusal ve yerel medyada günlere gündem oluşturdu, Kayseri tarihine bu haciz bir ilk olarak not düşüldü.

AÇIKLAMA: Kocasinan Belediyesi haberde iddia edildiği gibi borç içerisinde değildir, hiçbir projesinde ranta imkân sunmadığı gibi izlediği şeffaf politika ile hak sahiplerini korumakta ve kollamaktadır. Yaptığı çalışmalar, verdiği hizmetlerle halk nezdinde takdir toplamakta olan Kocasinan Belediyesi ve Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, bu gibi asılsız haberler tarafından yıpratılamayacaktır.

 

 

  CEVAP: Yav he, he!



Anahtar Kelimeler: KOCASİNAN ŞAKA YAPMIŞ OLMALI