KOCASİNAN DESTEK OLDU

6.11.2015 08:53:13

Kocasinan Belediyesi, TEOG sınavına girecek olan öğrenciler için Tam Öğrenme Merkezleri Projesi kapsamında öğrencilere materyal dağıtımı yaptı.

 

Kocasinan Belediyesindeki tüm okullara dağıtılacak olan materyallerin ilk durağı Refika Küçükçalık Ortaokulu oldu. Öğrencilere materyal dağıtma törenine Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, Refika Küçükçalık Ortaokulu Müdürü Mehmet Baran, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören esnasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, dağıtılan TEOG seti hakkında bilgiler vererek, ?Öğretmenler dört saatlik bir Fen Bilgisi dersinden sonra o dört saatlik verdiği konunun ne derece anlaşılıp anlaşılmadığıyla alakalı kısa bir değerlendirme testi yapıyor. Ondan sonra üniteyle, dönemle ve yılsonuyla alakalı periyodik değerlendirme süreçleri var. Eksiklikleri de hafta sonu kurslarıyla ilave derslerle bu konulardaki eksiklikleri tamamlamaya yönelik çalışmalardan müteşekkir bir projedir. Bu projemiz bizim bölgemizde yapılan yenilikçi projelerin bakanlığımız tarafından birinci olarak seçilmiş bir projedir. Muhtemelen Türkiye genelinde de birinci olacaktır. Ahmet Çolakbayrakdar´a eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. Sekizinci sınıf öğrencilerimizin kendi bölgesindeki yaklaşık 7 bin 800 öğrencimizin tamamına bu eğitim imkânından faydalanma fırsatını verdik. Bugün de bunun dağıtımını yapacağız? şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, TEOG sınavına girecek olan öğrenciler için projenin önemine değinerek, ?Birçok proje yapıyoruz. Sahada birçok çalışma yapıyoruz ama benim en çok heyecanlandığım ve mutlu olduğum projeler gençlerimiz için yapılan ve eğitim için yapılan projelerdir. Tam öğrenme seti TEOG sınavına girecek öğrencilere katkı olması açısından yapılmış bir projedir. Geçen yıl bizim bölgemizde pilot olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birkaç okulumuzda denemiş, neticesi alınmış matematiksel olarak da yüzde 55 gibi bir oranda faaliyetlerle de başarı elde edilmiştir. Oradaki öğrencilerimiz tam öğrenme setiyle tanışmadan önceki durumları ile setle tanıştıktan sonra eğitim düzeyinde yüzde 55 gibi bir başarı elde edilmiştir. Bölgemizde 8. Sınıfta eğitim gören yaklaşık 7 bin öğrencimize bu seti dağıtıyoruz? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere TEOG setleri dağıtıldı. Setlerini alan öğrenciler düzenlenen kokteyl alanına geçip eğlendi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KOCASİNAN DESTEK OLDU