"KKKA AŞISININ İNSAN ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR"

11.07.2015 10:16:29

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı görevine getirilen, Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşısının insan çalışmalarının başlayacağını söyle

 


Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı görevine getirilen, Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaretinde "Sağlık alanı önemli bir alan çünkü sağlık alanında dışa bağımlılığımız çok fazla. İlaç üretim konusunda, sağlık teknolojileri üretimi konusunda ciddi olarak dışa bağımlılığımız var ve önemli boyutlarda sağlık teknolojisi üretemiyoruz. Hele hele ilaç konusunda son derece sıkıntılı bir ülkeyiz" dedi.
Prof. Dr. Keleştemur, "Kayseri´de aşı merkezi kurduk, üst düzey laboratuvarlar kurduk. KKKA aşısı ürettik ve şimdi onun insan çalışmaları başlıyor. Sonra ticari ürün haline dönüştürülecek tabi patentleri de alınıyor. kök hücre merkezi kurduk. Bunun yanında ilaç araştırma merkezi de yakında açılacak. Burada kurduğumuz küçük örneği İstanbul´da ana merkez olmak üzere diğer merkezlerde de kuracağız. Sağlık alanında daha üstün teknolojiler üretilmesi ile ilgili bir merkez. Önemli bir Türkiye´nin geleceği için" diye konuştu.