KIZILAY`DAN YARDIM!

25.12.2014 10:44:02

Erbil ve Kerkük'te yaşayan Türkmenlere Yardım kampanyası kapsamında, Türk Kızılay'ı Irak'ta yaşayan Türkmenlere yardım için 3 TIR ihtiyaç malzemesini yola çıkardı.

Erbil ve Kerkük’te yaşayan Türkmenlere Yardım kampanyası kapsamında, Türk Kızılay’ı Irak’ta yaşayan Türkmenlere yardım için 3 TIR ihtiyaç malzemesini yola çıkardı.  

Türk Kızılay’ı Genel Başkanlığı tarafından Irak Erbil’de yaşayan Türkmenlere devam eden yardım kampanyasına, Oylum Bisküvi A.Ş. 2 ton bisküvi yardımı yaptı. Yapılan 3 TIR yardıma Oylum Bisküvi A.Ş. 2 ton bisküvi, Değirmencilik İşletmesi A.Ş. 15 ton bulgur, 15 ton un, Gülsan A.Ş. 6 ton meyve suyu, Hasekioğlu San. Tic. A.Ş. bin adet yorgan, Defacto A.Ş. 107 koli muhtelif kıyafet ve Mercan Tekstil 100 adet seccade bağışladı.

Gönderilen yardım töreninde konuşan, Kızılay Kayseri Genel Müdürü Mümtaz Şimşek, “Bizim yardımlarımız 16 Haziran’da Musul’un işgal edilmesiyle başladı. Türk Kızılay’ı 6 aydır her ay yardım gönderiyor. Şu ana kadar 90 TIR malzeme gönderdik. Yapılan yardımların maddi değeri 6 buçuk milyon TL’yi. 3 milyon insan muhacir olarak yaşıyor, sürekli yer değiştirmek zorunda kalıyor. Türk Kızılay’ı Şengal’e ekip gönderdi. Daha sonra ekip Erbil’e geçti. Bugün de 3 tır yardımı yola çıkarıyoruz. Tırlardan birinde yatak, yorgan, battaniye var. Birinde gıda, birinde ise mutfak malzemeleri yardımı var. Yola çıkan yardımımız Türkmen ve ayırt etmeksizin tüm Erbilli vatandaşlara dağılacak” dedi.

 Çok hayırlı bir iş için toplandıklarını dile getiren Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, ” Irak Erbil’e 3 TIR yardım malzemesi gönderiliyor. Kızılay ile ne kadar iftihar etsek az. Ne kadar yardıma muhtaç ülke, şehir olduysa hiçbirinden yardımlarını esirgemediler. 3 tırı dolduran Kayserili iş adamlarına çok teşekkür ediyor, yardımlarının devamını diliyoruz. Türk Kızılay’ının da başarılarının devamını diliyorum” dedi.  (Haber: Ayşenur Sarıkaya-Stajyer)