KİTAP GİBİ FUAR

21.10.2014 11:42:19

Geçtiğimiz Pazar günü, Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen Kitap Fuarına gittim.

 

Geçtiğimiz Pazar günü, Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen Kitap Fuarına gittim.

 Ne yalan söyleyeyim fuara ilgi konusunda da şüphelerim vardı.

Öğle saatlerinde ulaştığım kitap fuarında gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Her yaş grubundan insanlar kitap fuarındaki stantları ziyaret etmekte, bütçelerinin elverdiği koşullarda alışveriş yapmaktaydılar. Hatta bir ara ticaret merkezi dışarısına çıktığımda hemen her iki insandan birinin elini kitap dolu poşetlerle gördüm. Bu durum beni çok mutlu etti. Kitap Fuarının kalabalık olma nedeni ise kuşkusuz yetkililerinin fuar ile ilgili şehrin birçok noktasının afişlemeleri oldu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Elektrik Şirketi gerçekten afiş asma konusunda son derece uzmanlar. Bana inanmayanlar bu hafta şehrimizi ziyaret edecek Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olası meydan mitinginin bir gün öncesindeki akşam saatlerinde gözlem yapabilirler.

17-26 Ekim tarihlerinde açık kalacak Kitap Fuarı ile ilgili ilerleyen seneler için oldukça umutluyum. Çünkü ülkemizin en ciddi problemlerinden birisi cehalettir. Cehalette, okuma ile yok olur. Fuar ziyaretinde okurları ile buluşan her biri kıymetli yazarlar ile de görüşme fırsatım oldu. Görüştüğüm yazarlar fuar’a olan ilgiden çok memnun olduklarını, ilginin kendilerini şaşırttığını belirttiler. Fuarda her kesime, her görüşe hitap eden kitaplar vardı ve bu kitaplar piyasa değerinin çok daha altında satışa sunuldu.

Yani beklenen pahalılık yoktu.

Kitap fuarı açık kaldığı sürece birbirinden seçkin ve önemli yazar okurları ile buluşmaya devam edecek. Kitap fuarından dikkatimi çeken bir stantlardan birisinde içersinde 45’lik plakların, çanta dolusu pul ve eski paraların yer aldığı hatta sanatçıların ilk kez röportaj verdikleri magazin dergileri,  yeşilcam filmlerinde izlediğimiz fotoromanlar vardı.

Kendi adıma konuşmak gerekirse rüya gibi bir gün geçirdim.

Bunu düzenleyen kurumlara teşekkür ederken, kitap fuarı için toplu taşıma araçlarının tıpkı iktidar partisinin mitinglerinde olduğu gibi ücretsiz yapılmasını temenni ederim.