`KIŞ MACUNUNA` YOĞUN İLGİ

3.12.2014 10:12:37

Kayseri`de aktarcılık yapan Mehmet Kepez, soğukların hissedilmesi ile beraber özel olarak yaptıkları kış macununa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Hazırladıkları kış macunu hakkında bilgiler veren Mehmet Kepez, "Kattığım karışım içerisindekiler zencefil, zerdeçal, havlucan, keçiboynuzu ve çörek otu var. Dikkat ettiğiniz gibi biraz önce yaptığım karışımda çörek otunu taze çektim, çünkü çörek otunun içerisindeki uçucu yağlar belli süreden sonra yok olduğu için bir faydası olmuyor. Kullanmadan önce anında taze çekerseniz hem sizin hem de fayda açısından çok etki gösterecektir" dedi.
Macunun faydaları hakkında da bilgiler veren Kepez, "Soğuk algınlığı, öksürük, asıtım, bronşit ve nefes darlığı bu kış aylarında vücudun zinde kalmasını sağlar. Güzel bir macun oldu düzenli olarak günlük iki tatlı kaşığı miktarında yediğinizde kışın çok hastalığa yakalanmadan veya yakalandığınız hastalık kısa sürede atlatmanızı sağlayacak güzel bir macun çeşididir. Bütün çocuklar kullanabilir 3 yaşından büyük çocukların hepsi düzenli şekilde kullanırsa etkisini görecektir" ifadelerini kullandı.
Bitkisel ürünlerin soğuk havalarda faydalı olduğunu ve etkisini gördüklerini söyleyen bir vatandaş ise, "Ben bundan 2-3 gün önce grip olmuştum. Bu bitkisel ürünleri aldım ve çok güzel faydalarını gördüm. Vatandaşlara almalarını tavsiye ederim. Zaten ben sürekli bu aktara geliyorum ve buradan alıyorum. Bitkisel ürünlerin çok güzel faydasını görüyorum. Şuanda gribi atlatmış durumdayım" dedi.