Kış gelmeden yaptırın!

8.10.2015 13:57:35

Soğuk kış gecelerinin sıcak dostu kombinizin sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız kış gelmeden kombi bakımınızı yaptırmayı unutmayın.

Arızadan kaynaklanacak olası kazaların ya da patlamaların önüne geçmek ve kombinin yüksek performansta çalışması için yılda en az bir defa kombi bakımı yapılmalıdır.  Bakımı yapılan kombi yakıt tasarrufu yapar böylelikle az maliyetle verimli ısınırsınız. Ayrıca bakım sırasında kombide oluşacak arızalar önceden tespit edilerek yüksek maliyetli arızaların önüne geçilmiş olur.

Daıkın Aırfel´in yetkili bayisi olan Alemdar Soğutma´nın Genel Müdürü Yaşar Alemdar, kombilerin yıllık bakımlarının yapılmasının en önemli faktörü cihazların düzenli çalışmasını sağlamak olduğunu belirterek, ?Çalışma periyodu içerisinde yıl içinde olabilecek arızaları bakım sırasında tespit edip kış gelmeden var olan arızaları yaptırıp yıl içerisinde mağdur olmamak için bakım yaptırmak çok önemlidir. Diğer bir hususta cihazların daha ekonomik yakıt tüketimini sağlamak ve cihazların kullandığı gaz miktarınca size vermiş olduğu enerjiyi direk verebilmesi içinde çok önemli. Bakım için harcayacağınız miktar 60 TL. 60 TL´yi çok görüyor genelde vatandaşlar. Lakin yıl içinde kışın ortasında bir arıza yaptığı anda size 250-300 TL´ye maal oluyor. Oysa bakım yapılmış olsa, bakımda tespit edilip daha küçük maliyetlere çıkarabiliyoruz bu harcamaları. Bu arızalar kışın olunca, yetkili serviste de parça bulunamayınca hem soğukta kalmış oluyorsunuz hem de daha fazla para harcamış oluyorsunuz. Bu tür bakımların yetkili servisler tarafından da yapılması çok önemli. Parçaları doğru kullanılması için. Tamircilerden ziyade vatandaşlarımız yetkili servisler ile görüşsünler. Önemli olan arıza olmadan ya da küçükken çözümlemektir. Bakım diğer bir önemi de gaz kaçağı ve elektriksel faktörlerin belirlenmesidir. Unutmamak gerekir ki bazen küçücük bir arıza ölümlü kazalara sebebiyet verebilmektedir? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: gelmeden yaptırın