KIŞ AYLARINDA CİLDİNİZE DİKKAT!...

23.01.2017 09:37:07

İnsan organizmasının mevsim değişikliklerinden derinden etkilendiğinin altını çizildi, göz önünde ve en büyük organ olan deride de bu değişikliklerin doğrudan izlendiğini vurgulandı

Kış aylarında soğuk havaların etkisi ile beraber cildimiz dış etkenlere karşı zayıf ve savunmasız hale geliyor. Ve soğukların etkisini cildimizde daha çok hissediyoruz. Kurumaya meyilli cilde sahip kişilerin ise soğuk havalarda cildi daha çok kuruyor. Bu nedenle soğuk havalara karşı cildimizi korumak için bazı önlemler almamız gerekiyor. Estetisyen Uzmanı Reyhan Kaya değişen hava koşullarından dolayı etkili olan cilt sorunları hakkında bilgiler verdi.
Soğuk havalarda cildimizin özel koruma ve bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Reyhan Kaya; ??Değişen hava koşulları, sert ve rüzgârlı havalar, kaloriferler ve klimaların etkisi oldukça cildimizi zorluyor. Kışın el, ayak ve vücudumuz kalın giysiler ile soğuktan korunsa da cildimiz soğuğa ve rüzgâra karşı açıktır. Kışın cildimiz kurumakta, kızarmakta ve hassaslaşarak çatlayabilmektedir. Hava kirliliğinin de etkisiyle ciltte lekelenmeler ve siyah noktalar oluşur. Kışın cilt temizliği yaz aylarına göre daha seyrek yapılması cildi olumsuz etkiler. Kış aylarında soğuyan havaya karşı deri, vücut ısısını korumak için kan dolaşımını azaltır, ter ve yağ bezleri daha az çalışır. Dolayısıyla cilt kuruluğu oluşur ve en önemlisi cilt, yağ kaybetmeye başlar. Bu olumsuz durum cildin hassaslaşmasına, kurumasına ve dış etkenlere karşı kendini koruyamamasına yol açar ve cilt kızarmaya, kaşınmaya, renk değiştirmeye başlar. Cildin lipid bariyeri dediğimiz koruyucu tabakası incelir. Cildin esnekliği azalarak çatlamalar ve pullanmalar görülür, bu belirtileri gösteren ciltte erken yaşlanma kaçınılmazdır´´ şeklinde konuştu.
Kışın almamız gereken önlemler hakkında da bilgi veren Reyhan Kaya; ??Rastgele kozmetik kullanmayın. Bol su tüketimine dikkat edin. Cildinize uygun temizleyici kullanın. Cilt ve vücut sağlığınız için beslenmenize dikkat edin. Cilt ve vücut temizliğinde sıcak su kullanmayın, mutlaka güneş koruyucu krem kullanın. Ayda bir cildinize uygun bakım yaptırın´´ şeklinde önerilerde bulundu.  Reyhan Kaya, ciltte leke, kırışıklık gibi problemler varsa kurtulmak için en uygun zamanın da kış mevsimi olduğunu belirtti. (Haber-Foot. Türkan Coşkun)

/resimler/2017-1/23/0940121000126.jpg



Anahtar Kelimeler: AYLARINDA CİLDİNİZE DİKKAT