KİRLİ İŞLERE ÇANAK TUTUYORLAR

16.01.2015 10:39:07

Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisini ücretsiz dağıtması üzerine Saadet Partisi ve KİM DER, gazete hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye Sarayı önünde toplanan Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve partililer Cumhuriyet gazetesinin HZ

“Bunların arkasında gizli güçler var”

Cumhuriyet gazetesinin yaptığı bu çirkin yayını lanetlediklerini belirten Arıkan, “Lanetlemeyle de kalmayıp buradan gazete hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendilerine geldiği zaman özgürlükten basın hürriyetinden bahsedenler ABD ve Batı’nın kirli işlerine çanak tutmaktan öteye gidememiş ve bugünde bunu belgelemiştir. Cumhuriyet gazetesinin yaptığı bu ani Charlie Hebdo’yu yayınlama kararının arkasında hangi gizli güçlerin olduğu merak konusu” diye konuştu. 

“O  paçavranın Türkiye ortaklığını yapıyorlar”

Ardından Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER), cumhuriyet gazetesine suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye Sarayı önüne geldi. Adliye önünde yapılan basın açıklamasına KİMDER Başkanı Seyit Halil Yüzgeç ve Baro Başkanı Fevzi Konaç ile KİMDER üyeleri katıldı. Seyit Halil Yüzgeç, Kutsal değerlerimize hakaret eden ve Müslümanlara karşı nefret suçu işleyen Charlie Hebdo adlı paçavranın Türkiye ortaklığını Cumhuriyet Gazetesinin yaptığını söyleyerek şu şekilde konuştu:

“İfade özgürlüğü kılıfı ile Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu saldırılara Türkiye’de ortaklığına soyunulması geçmişi bugününden kirli olan bu gazetecik ve ortak olduğu diğer gazetecikler açısından bizleri şaşırtmamıştır. Tüm bu tahrikleri karşı daha dürüst, daha nizami daha ahlaklı olma ve ahlaklı ve dindar bir gençlik yetiştirme idealimizden taviz vermeyeceğiz.”

Haber: Ayşenur Sarıkaya (Stajyer)