KIRGIZ BÜYÜKELÇİ`DEN KALPAK VE KAFTAN

1.05.2015 10:21:27

Kırgızistan`ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik`i makamında ziyaret etti. Ziyarette Kayseri Fahri Konsolosu Mustafa Kurt da hazır bulundu.

 

 

  Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, başta ekonomik ilişkiler olmak üzere iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde duruldu.Ziyarette yaptığı açıklamada Kayseri`nin bölgenin en önemli şehri olduğunu ifade eden Büyükelçi Dzhunusov, Kırgızistan`dan bir şehir ile Kayseri`nin `Kardeş Şehir` olması teklifinde bulundu.

"HER ALANDA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu tür ziyaretler dostluğun, kardeşliğin pekişmesine vesile oluyor. Ayrıca güleryüzlü, sempatik bir büyükelçi ile tanışmaktan da mutlu oldum. Kendisinde diplomasinin soğuk tarafı yok. İnşallah yüzündeki bu güleryüz, ilişkilerimize de yansır ve iki ülke arasında, başta ekonomi olmak üzere her alanda işbirliğini geliştiririz" dedi.

 Ziyarette günün anısına Büyükelçi Dzhunusov tarafından Başkan Çelik`e kalpak ve kaftan giydirildi. Kırgızistan`da önemli şahsiyetlerin giydiği kalpak ve el işlemeli kaftanı kendisine layık gördükleri için teşekkür eden Başkan Çelik, Kırgız diplomata bezemeli cam bir vazo ile mukabele etti.