KIRAN KIRANA

1.05.2015 10:30:24

4 Mayıs'ta yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Kurulu öncesi yeni başkanın kim olacağı yönündeki kulisler hız kazandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak Mevcut Başkan Ahmet Hasyüncü'yü desteklediklerini açıkladı. Bu kamuoyunda tepki çekerken, Tahir Nursaçan ise, açıkça Hasyüncü'ye destek verenleri taraf olmakla suçluyor.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan`ın işadamı oğlu Tahir Nursaçan, gazetemize yaptığı açıklamada, Şahsi olarak herkesin bir oyu var. Ancak bunu ortalığa yazdırmak bu şehrin etik ve ahlaki değerlerine yanlış” diye konuştu.

Azimle çalışıyoruz”

OSB Genel Kurulu'nda başkan adayı olan Tahir Nursaçan, seçimlere sayılı günler kala kendilerine teveccühün fazla olduğunu belirtti. Nursaçan, yenilikçi bir ekip olduklarını vurgulayarak, Son durum oldukça iyi. Yenilikçi bir ekip var. Arkadaşlarımızın hiç biri özverisinden taviz vermedi. Azimle çalışıyoruz. Biz bu seçimi hayırlısıyla bitirip Kayseri sanayisine ve sanayicisine hizmet etmek için canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.  

Babamı bu seçimde göremezsiniz!

 

4 Mayıs'ta şanslarının yüksek olduğuna inandıklarını ifade edene Nursaçan, Biz bu yola sessiz yığınların çığlığı olmak için çıktık. Teveccüh sanayicinin teveccühüdür. Ama maalesef sanayiciler sessiz yığınlar halinde çığlık atıyorlar. Biz onların yüzü olmak için bu davaya gönül verdik. Bizim parasız bir şekilde bu memleketin hizmetinde olmaktan başka hiçbir amacımız yok. Çünkü bizi tanıyanlar, yakinen teşrifi mesai içerisinde olduğumuz arkadaşlarımız, gönül dostlarımız bizim Kayseri sevdamızı, hizmet aşkımızı biliyorlar. Zaten babamızdan kaynaklanan bir çevremiz var. Biz o mübareğinde ismini anmak istemiyoruz. Çünkü yanlış değerlendirilsin istemiyoruz. Bizler bilinen insanlarız. Geçmişimiz ortada. Bizim bu millete hizmet etmek için gayretimiz var. Bizim hırsımız yok, azmimiz var” şeklinde konuştu.  

 

Ahmet Hasyüncü'ye destek verenleri taraf olmakla suçlayan Nursaçan, İnsanlar şahıslarında oylarını istedikleri yere verirler. Ama siz Büyükşehir Belediye Başkanıysanız, siz Ticaret Odası Başkanıysanız, siz Sanayi Odası Başkanıysanız bu memleketin etik, ahlaki değerlerine saygı duymanız gerekir. Siz adınızı meydana, ortalığa yazdıramazsınız. Kayseri milli ve manevi değerlerine bağlı; sevgiyi, saygıya barındıran bir şehir. Buradaki huzurun, hepimizin gelişmesi adına birliğin, beraberliğin pekişmesi adına, gayrete ihtiyaç var” ifadelerinde bulundu.

 

Mustafa Çelik'in Hasyüncü'ye verdiği desteğe üzüldüğünü kaydeden Nursaçan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

  Benim çok üzüldüğüm husus Belediye Başkanımız oraya adını yazdırmış. Etik değerlere saygı duymak lazım. Artık bu kamuoyunun takdirindedir. Kayseri kamuoyu, herkesi biliyor. Çok lafa gerek yok. Arife tarif gerekmez. Biz sessiz yığınların çığlığı olmak için çıktık. Bize karşı gümbür gümbür bir destek var. Bu sanayicinin teveccühü. Bizim hırsımız yok, azmimiz var. Hayırlısı olsun Kayseri için.”

(Haber: Dilek Bolat)

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KIRAN KIRANA