KİMSEDEN TALİMAT ALMAYIZ

4.11.2014 10:07:43

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri il Başkanı Mete Eke, muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri il Başkanı Mete Eke, muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Daha sonra gazetecilerle sohbet eden Eke, sert konuştu.  ‘Allah’tan başka kimsenin önünde de eğilmedik’ diyen Eke,  “Göreve geldiğimiz günden beri, camiamızın boynunu büktürecek hiçbir organizasyonda, hiçbir tavizkar olay içerisinde bulunmadık. Kimseden talimat almadık” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Muharrem ayı nedeniyle parti önünde vatandaşlara aşure dağıttı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye için iyi dileklerde bulunan Mete Eke, “Hz. İbrahim bugünün hürmetine hastalıklarına şifa bulmuş. Hz. Musa Firavun’un zulmünden kurtulmuş. Bunları çoğaltabiliriz. Hikmet ve fazileti çok fazla olan bir gün. İnşallah Allah bugünde yapacağımız dualarımızı kabul eder. Memleketimize dirlik, düzenlik verir. Bu nedenle aşure dağıttık.  Allah bugünü vesile kılar. Allah kabul etsin” diye konuştu. 

“Vahametler bardağı taşırdı”

‘ Sabrımızın da bir hududu var’ diyen Mete Eke, Türkiye konjonktürünü değerlendirdi. Biz 2004’ten beri yapılması gerekenleri tek tek anlatıyoruz diyen Eke, “Memleketteki ciddiyet, vahamet diz boyu. Fakat bunu görmezden gelenler hala ısrarla bunu görmediklerini bir şekilde belirtiyorlar. Gelinen noktada vahametler bardağı taşırdı. Cenabı Allah inşallah korktuklarımıza uğratmaz. Şu anda hükümetin en üst yetkililerinin bile söyledikleri bir tek şey var altı çizilecek ‘Sabrımızın da bir hududu var’ bu güzel bir mesaj ama bizler sizleri hep uyardık. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Genel Başkanı başta olmak üzere, Genel Merkez Yöneticilerimizi başta olmak üzere uyardılar. 2004 senesinden bu tarafa söylediğimiz olumsuzluklar tane tane gerçekleşti. Maalesef sözlerimiz dikkate alınmadı. Bu dikkate alınmayışının inşallah Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’nda yapılmak istenen bu bölünme ve özerklik gerçekleşmez” diye konuştu.

 

“Artık uyanmak vakti”

Emperyalist güçlerin Orta Doğu’yu ve dolayısıyla da Doğu Anadolu Bölgesi’ni yeniden şekillendirdiğine değinen Mete Eke, “Son günlerde ‘Papa’nın da Kürdistan’ı ziyaret edeceğim’ mealinde bir açıklaması işin vahametinin, işin uluslar arası boyutunun emperyalist güçlerin bir oyunu olduğunu da ortaya koymaktadır. Bunların altını çizmemiz gerekiyor. Artık uyanmak vakti. Aşure günü vesilesiyle bundan uyanmak istemeyen, bunları görmek istemeyen vicdanlar; inşallah görürlerde önümüzdeki 2015 seçimlerinde gerekeni yaparlar. Zira Urfa neden Şanlı oldu, Maraş neden Kahraman unvanını aldı. Bunları düşünmek, irdelemek gerekiyor. Avrupa’da bir takım emperyalist güçlerin çizdiği şemalarla Orta Doğu yeniden şekilleniyor.  Suriye’de Esad’ın boş bıraktığı o ülke, Irak’ta Barzani’nin hâkimiyeti altında olan o bölge ve Türkiye’deki bir takım illeri kapsayan bir bölge Kürdistan’ın alt yapısı ve projesi olarak gösteriliyor” diye konuştu.

 

“İmzalanmamış Sevr’i uyguluyorlar”

 

Yıllar önce imzalanmayan Sevr’in bugün uygulamaya konulduğunun altını çizen Eke, “ Trabzon Pontus Rum gibi gösteriliyor, İstanbul’a Konstantinopolis deniliyor, Ege’yi Yunan hâkimiyetine veriyorlar. Türkiye’ye ne kalıyor? İç Anadolu’da Kayseri, Sivas, Yozgat, Ankara, Niğde ve Nevşehir kalıyor? Yani Sevr’in tekerrürü olmuş oluyor. Artık uyanmamız gerekiyor. Bu sürecin finalindeyiz. Ya uyanacağız ya da birileri bizi uyandırmadan boğup atacak” ifadelerinde bulundu.

“Küçük hesaplarla hiçbir yere varamayız”

2015 Genel Seçimi öncesi parti içi yapılanmaya da değinen Eke, “Milliyetçi Hareket Partisi de diğer partilerde olduğu gibi bir kongre süreci içerisine girmiştir. Ülkede bu derece vahamet tablosu varken, yürüyen bir gemi ve o geminin de kaptanları varken bir takım küçük hesaplar içerisine girip de yanlış söylemlerden kendimizi çekmemiz gerekiyor. Zira biz iç bünyede dinç ve bir olursak, ülkenin bekası anlamında duruşumuzu iyi fotoğraf olarak ortaya koyarız. Yoksa kendi iç dünyamızda ki bir takım küçük hesaplarla hiçbir yere varamayız” şeklinde konuştu.

“MHP’de kimse asla ihanet çemberi halkasının içerisine girmez”

“Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının başında dün, bugün, yarın kim oturursa otursun asla ihanet çemberi halkasının içerisine girmez, giremez” diyen Eke, hiçbir zaman rant için tavizkar davranmadıklarını vurguladı. 

Geçtiğimiz günlerde MHP ile ilgili bir yorumu değerlendiren Eke “Biz Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz” dedi. Eke, yorumla ilgili, ‘Varsa elinde belge çıkarır adam gibi koyarsın. Bunları belgesiz, kulaktan dolma söylersen ‘hesabın nedir de bunu yazdın’ derler adama” diyerek tepkisini gösterdi. Mete Eke, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“Biz ülkücü olurken etmiş olduğumuz bir yemin var. ‘Mücadelemiz, kavgamız son nefes, son nefer ve son damla kana kadar yemin ederim.”  Allah, bayrak, Kuran ve silah üzerine yemin etmişiz.  Dolayısıyla buralarda oturan insanları yönlendirmek, yönetmek kimsenin ne hakkıdır, ne de haddidir. Bunlarla ilgili falan meclisi, falan yönetiyor yönünde söylemler var. Varsa elinde belge çıkarır adam gibi koyarsın. Bunları belgesiz, kulaktan dolma söylersen ‘hesabın nedir de bunu yazdın’ derler adama. Bunlar asla doğru şeyler değil. Bunlar bizi içimizde parçalamak,  nifak sokmak anlamında yapılan bir tezgâh olduğunu düşünüyorum. Adama sorarlar ‘sen kime ezber ediyorsun?’ diye. Buraya geldiğimiz günden beri, 4 yıldır, camiamızın boynunu büktürecek hiçbir organizasyonda, hiçbir tavizkar olay içerisinde bulunmadık. Bu ne imanımızı, ne ahlakımıza, ne de ülkücü durumumuza ne de şahsi olarak delikanlılığımıza uyar. Bunları yapanları Allah’a havale ediyorum. Bu bayrak, bu ezan için bu harekât var. Dünkü yaptıklarımız yarınki yapacaklarımıza teminattır. Ülkücü harekât 47 yıldır çile ızdırap, kan, gözyaşı, bedel ödeyerek, Yusufiye zindanlarından bugünlere gelmiştir.  Bunun dışında yapacaklarımızı da yetecek kadar fiziki altyapı ve gücümüz vardır. Biz Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz.”

“Bir taraf kadrolaşmış, bir taraf rant işlerine dalmış”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, eski AKP İl Başkanı Ömer Dengiz ile ilgili sözlerini de değerlendiren Eke, “Türkiye konjonktürüne baktığımızda cemaat yönünde esen bir rüzgâr vardı. Türkiye’de 12 yıldır iktidarda olan bir hükümet var. Son 17 ve 25 Aralık’ta birlikte yürünülen cemaatler AKP birliktelikleri olarak nitelendirilen bir grubun, paralel yapılanmasından bahsedilerek bir takım insanların tasfiyesine gidilmiş. Kayseri’de de yapılan uygulama buna gönderilmiş. Demek ki Haseki Bey bu manada, Ömer Dengiz’i paralelci denilen o mecra içerisine sığdıramamış. Bize Ömer Dengiz’i tanıdığımız kadarıyla düzgün bir kişiliğe sahiptir. Ama cemaat, paralel onları ben de bilmem. Biz bu işlere çok müdahil olmuyoruz, bizim dışımızda bir oluşumudur. Kötüydü neden 12 yıl birlikte oldunuz, iyiydi neden ayrıldınız? Demek ki bir takım iç hesaplaşmalar mevcut. Bir taraf kadrolaşmış, bir taraf rant işlerine dalmış bu olayların Türkçe meali budur. Cemaat yapılanması denilen olay kadrolaşmış, diğer tarafta ekonomik manada bağlanmış” ifadelerinde bulundu. (Haber: Dilek Bolat)