Keskin´den Bakan Özhaseki´ye Şok soru!

1.08.2017 18:02:17

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin KİMDER´in düzenlediği piknikte yapmış olduğu ?21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak itiraf ediyorum; 10´dan fazla kaçak imam hatip okulu

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin KİMDER´in düzenlediği piknikte yapmış olduğu ?21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak itiraf ediyorum; 10´dan fazla kaçak imam hatip okulu yaptırdım? açıklamasına cevaben yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Keskin; ?Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği´nin düzenlemiş olduğu piknikte ?21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak itiraf ediyorum; 10´dan fazla kaçak imam hatip okulu yaptırdım´ demiş.  Gerçekten itiraf gibi bir açıklama olmuş.
Sayın Özhaseki kendini de ait hissettiği kalabalık karşısında biraz heyecan yapmış olmalı ki böyle talihsiz bir açıklama yapsın. Konuşmasında gerçek İslam´dan, Kurandan ve sünnetten bahsederken ?Kaçak İmam Hatip Okulu´ yaptırmaktan bahsediyor. Ne büyük tezat!  Bizim dinimiz makam ve mevki sahibi olmuş insanlara çeşitli öğütler vererek yol gösterir, hak yememekten, eşit davranmaktan söz eder. Fakat bizim dinimizle onların dini farklı şeyleri emrediyor olmalı ki ?Kaçak? ve ?Din? kelimelerini aynı konuşmada geçirebilsin!
İllegal bir iş yapıp, ?ama ben bu işi iyilik için yaptım´ diyemezsiniz sonuçta illegaldir. Kendinizi toplumun bir kesimine ait hissediyorsunuz diye makamınızı kullanıp ?kaçak, illegal´ işler yapmayı meşru kılamazsınız. Daha sonra bu işi bir marifetmiş gibi anlatmanıza ise yorum dahi yapamıyorum.
Daha önceki açıklamalarımda belirtmiştim ?FETÖ devlet kadrolarına AKP hükümeti ile birlikte yerleştirilmiştir´ diye bu itirafla birlikte haklılığımızı yurttaşlarımızın inisiyatifine bırakıyorum. Sayın Bakan ağzıyla söylemiş imar planına işlenmemiş kaçak imam hatip okulları yaptırdığını, bu imam hatip okullarından mezun olanlar belki görevini kötüye kullanan, dinin gereklerini anlatmak yerine bazı isimlere hizmet etmeyi tercih edenler arasına karışmış olabilir. Çünkü devletin atamadığı, imar planlarında yer almayan okullar kim tarafından yönetilmiş, kime hizmet etmiş ve ne anlatılmıştır bilemeyiz.
Sayın Bakan´a birkaç soru sormak istiyorum.
Bu kaçak okullardan mezun olmuş ve bugün FETÖ´den ihraç edilmiş veya açığa alınmış kaç kişi olduğunu biliyor musunuz?
21 yıllık belediye başkanlığı döneminizde FETÖ´ye ait olan ve bugün kapatılan kaç okulun açılışını siz yaptınız?
Kaç okula arazi temin ettiniz ya da göz yumdunuz?? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Keskin Bakan Özhaseki soru