Kenyalı Kenan Ampute Futbol Ligi´nde ter döküyor

27.11.2017 09:16:15

Kayseri´de 2 sene önce Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün ampute futbol takımına transfer edilen 24 yaşındaki Kenyalı Nıcholus Keıyo, Müslüman olarak ?Kenan´ ismini aldı. Takımına kısa süre içerisinde uyum sağlayan Kenan, A

Kayseri´de 2 sene önce Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün ampute futbol takımına transfer edilen 24 yaşındaki Kenyalı Nıcholus Keıyo, Müslüman olarak ?Kenan´ ismini aldı. Takımına kısa süre içerisinde uyum sağlayan Kenan, Ampute Süper Ligi´nde takımı için ter döküyor. 
Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, 2015 yılında bir futbolcunun önermesi üzerine ampute futbol oyuncusu Nıcholus Keıyo ile anlaştı. Memleketi Kenya´dan Kayseri´ye gelen Keıyo, bir sonra Müslüman olma kararı aldı. Müslüman olarak ?Kenan´ ismini alan Keıyo, Kayseri´ye ve takım arkadaşlarına kısa süre içerisinde uyum sağlayarak takımın vazgeçilmezi oldu. Doğuştan tek bacağı diz kapağının altından olmayan Kenan, Ampute Futbol Süper Ligi´nde takımına katkı sağlamak için ter döküyor.
Kayseri´yi çok beğendiğini söyleyen Kenan, ?2015 yılında Kayseri´ye geldim. Benim arkadaşım buraya transfer oldu. Bende sonradan buradakiler ile tanışarak transfer oldum. Kayseri´de de ampute liginde oynuyorum. Antrenmanlarımız iyi gidiyor. Buradaki arkadaşlarımız güzel. Antrenmanlarımız da güzel geçiyor. Kayseri´yi çok beğendim, burada sıkıntım yok. Müslüman olduğuma da çok sevindim? ifadelerini kullandı.
Takım antrenörü Kerim Sağır, Kenan´ın çok başarılı olduğunu söyleyerek, ?Kenan´a diyecek lafımız yok. Sahanın içerisinde tutulması çok zor. Verilen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Takımı için ter döküyor ve aldığını sonuna kadar hak ediyor. 2 sene önce de kendi isteğiyle Müslüman oldu. Takıma da rahatlıkla uyum sağladı. Takımdakilerin hepsi de kendisini seviyor? diye konuştu.