KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL BÖLÜŞÜM

10.06.2016 10:26:19

Kredi borçlanmasıyla rekora doğru giden Kocasinan Belediyesi, Başkan Çolakbayrakdar´ın makam aracına haciz gelmesiyle gündem oluşturmasının ardından, bu kez öyle bir konu ortaya çıktı ki gören-duyan şaştı kaldı.

Kocasinan Belediyesi´nin Mazakaland-Cırgalan arasında yer alan yaklaşık 3 milyon metre kare alanı ?kentsel dönüşüm? çerçevesinde imara açmak, içine de bir sanayi sitesi yapma düşüncesinin rantsal dönüşüme evrildiği iddia edildi. Makam aracına haciz getirten başkan olarak tarihe geçen ve bununla birlikte borçlandığı banka kredilerinin tutarının 168 milyon (eski parayla 168 trilyon) liraya ulaşmasının ardından Mazakaland-Cırgalan arasında 3 milyon metre kare alanın imara açılacak olması, belediyeye yakın uyanık müteahhitlerin iştahını kabarttı ve harekete geçirdi. Söz konusu alandan tarla-tapu toplamaya başlayan ismi bizde saklı müteahhidin, Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar ile de yakın teması olduğu iddia ediliyor.

  Kentsel dönüşümün, rantsal bölüşüme doğru yol almasından korkulduğunun altını çizen Kayseri kamuoyu, ?Böylesine bir borç yükünün altına giren Kocasinan Belediyesi´nin bu çıkışının ardından arsa toplanmaya başlanmış olması fevkalade ilginç. Nereye varılmak isteniyor ve bu tüyü bitmemiş yetim hakkından bahsedenler neredeler?? diye sordu.

   MHP´DEN AÇIK- SEÇİK RET!

   Koltuğa oturduğu günden beri mütemadiyen belediyeyi banka borcu ve faiz sarmalının kucağına iten, icraat yapmak yerine çok farklı biçimde Kayseri kamuoyunun gündemine gelen Ahmet Çolakbayrakdar´a, Cırgalan-Mazakaland arasında kalan bu projeyi, MHP topyekûn reddetti. 37 Kişilik Kocasinan Belediye Meclisi´nde 8 üyeyle temsil edilen MHP´liler, ret gerekçelerini açıklarken, ?Birincisi, bu bölge yakında şehir merkezinin içinde kalacak ve buranın içinde oluşturulacak bir sanayi sitesi ciddi biçimde sıkıntı kaynağı oluşturacak. Çok geriye gitmeye gerek yok. Bundan 50 yıl önce şehre uzak diye kurulan Eski Sanayi, şimdi şehrin tam orta yerinde ve bu sorun bir türlü çözülemiyor. İkincisi ise bu bölgenin imara açılarak, birilerinin ceplerini doldurmasına biz izin vermeyiz. Bunlar veballi işler?? diye konuştular.

  MHP´li Meclis Üyelerinin dün grup kararı ile iki çekinceyi dile getirerek ret verdiği bu gelişme sonrası, Kocasinan Belediyesi´nin bu projede ısrar edip etmeyeceği ise merak konusu.