KELİMELER BİTTİ YÜREKLER YİTTİ!

30.09.2015 10:15:45

Sultan Koleji, ?İlk Dersimiz Şehitlik? dedi ve tüm öğrencileri şehitliğe götürdü. Ne olduysa burada oldu. Zira öğrencilerden birinin babası bu şehitlikte yatıyordu! İşte o anlarda gözyaşları sel oldu, duygu yüklü dakikalar yaşandı, yürekler bir kez daha y

Sultan Koleji, şehitleri anmak, öğrencilerin milli ve manevi duygularının gelişimini sağlamak amacıyla okul öğrencilerine ilk dersi Kayseri Şehitliği´nde verdi. Şehitliğe gelen okul öğrencilerinin oluşturduğu görüntü, duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldu. Okul arkadaşlarıyla şehitliğe gelen 4. Sınıf öğrencisi Bünyamin Güzel´in, şehit olan babasının mezarı başında gözyaşlarına boğulması, herkesi derinden etkiledi.

 Sultan Koleji´nin Kartal Şehitliği´nde gerçekleştirdiği ?İlk dersimiz şehitlik? adlı Programa Okul Koordinatör Müdürü Mustafa Şen, İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer, Şehitler ve Gaziler Derneği Başkan Vekili Süleyman Özdemir, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

?Bundan sonraki yıllarda da aynı duygularla çalışacağız?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Okul Koordinatör Müdürü Mustafa Şen açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Şen, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına Kartal şehitliğinde başlamak istediklerini belirterek, ? Bu vatan bize kolay emanet edilmedi. Bizler vatanımızın kıymetini bileceğiz ki o düşünce ve duygularla çalışacağız, o güç kuvvetle kendimize hedef belirleyeceğiz ve vatanımıza en şerefli şekilde faydalı olmak için çalışacağız. Burada yatan şehitlerimiz kanlarını canlarını bizler için feda etmişlerdir. Bizlerde bunun kıymetini bilerek o prensip ve duygularla çalışacağız. Bu bayrağın inmemesi, bu ezanların susmaması için gayret göstereceğiz. Eğitim öğretimimizin çalışmamızın okulumuzun amacı ve gayesi budur. O yüzden bu duygu ve düşüncelerle sizleri buraya getirdik, burada eğitim öğretime başlayacağız. Bundan sonra ki yıllarda da aynı duygularla çalışacağız? dedi.

 

?Toprağımız şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır?

Şen´in konuşmasının ardından söz alan Şehitler ve Gaziler Derneği Başkan Vekili Süleyman Özdemir, Ecdadımızın bu vatanı, bu coğrafyayı bize vatan etmek için yüz binlerce şehit verdiklerini ifade ederek, ? Vatanımızın her karış toprağında şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak bu vatana kurban verdik. Birçok ailemiz evinin direğini eşini bu vatana kurban verdi. Gencecik evlatlar daha baba diyememişti. Biz gaziler de bu vatan için kimimiz elimizi, kimimiz gözümüzü, ayağımızı bu vatana kurban verdik. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü için gerektiğinde de canımızı feda etmeye hazırız. Gençler sizler bizlerin geleceğisiniz? şeklinde konuştu.

/resimler/2015-9/30/1020527386030.jpg

Konuşmaların ardından öğretmen, öğrenci ve veliler şehitliği dolaşarak dua okudu. Öğrenciler, şehit mezarlarına su döktü. Öğrencilerden bir tanesinin mezarın başında eğilerek ağlamasının nedeninin duygulanması olarak düşünülse de mezar taşının üzerinde yazan isim ile öğrencinin isminin aynı olması dikkatlerden kaçmadı. Gerçek buydu, mezarın başında ağlayan Bünyamin Güzel, mezarda yatan Bünyamin Güzel´in oğluydu. 1977 doğumlu olan Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Güzel 2006 yılında şehit oldu. Oğlu Bünyamin babası ile beraber vakit geçirmemiş olsa da, babasını hatırlamıyor olsa da gözyaşlarına hâkim olamadı.

Durumdan haberdar olan öğretmenleri Bünyamin´i teselli etmeye çalışsa da Bünyamin babasının mezarında uzun süre gözyaşı döktü. Sultan Koleji´nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Tarık Öztürk öğrencisine sarılarak uzun uzun öptü. Tarık öğretmenin tesellisi Bünyamin´in gözyaşlarını engelleyemedi. Bu arada etrafta bulunan diğer öğrencilerde çaresizlik içinde olan biteni izledi. Hepsinin kalbi Bünyamin´in acısını hissederek onunla beraber ağladı. Öğrencisinin gözyaşlarına dayanamayan Tarık öğretmen mezarın başından uzaklaştırarak gölge bir yere oturmasını sağladı.

Bir süre dinlendikten sonra tekrar babasının mezarının başına gelen Bünyamin dua ederek oradan ayrıldı. Olaydan haberdar olan ve şehitliği ziyaret için gelen birçok vatandaş da Bünyamin´e sarılarak gözyaşı döktü. Başka bir öğretmeninin ?Sen hepimizin oğlusun, ağlarsan baban çok üzülür. Ne mutlu ki sana şehit çocuğusun. Hepimiz için baban canını feda etti. Başını asla öne eğme. Hep dik dur? tesellisinden sonra arkadaşlarının yardımı ile Bünyamin şehitliğin dışına alındı.

Haber: Berna Utaş Utangan