KELEŞTEMUR´DAN CEMİYET ZİYARETİ

7.07.2015 10:04:21

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni kurulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı görevine getirilen, Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ´ı ziyaret etti.

 

Yeni görevinde yapacağı işlerden bahseden Keleştemur, ?Rektörlük görevime geldiğimden beri Gazeteciler Cemiyeti ile iyi ilişkilerimiz oldu. Şahsınızda bütün basın camiasına teşekkür ederim? dedi.

Kayseri´den ayrılmayacağı ifade eden Keleştemur, ?Uzun zamandır milli gelirde bir artış sağlanamıyor. Teknoloji üretmek konusunda bir sıkıntımız var. Sadece sağlık alanında değil her alanda böyle. Devlette bu işin farkında. İleri teknoloji üretmek lazım. Bunun için ciddi atılımlar yapılıyor. Sağlık alanı önemli bir alan, sağlık konusunda dışa bağımlılığımız çok fazla. İlaç, aşı üretimimi konusunda hem de sağlık teknolojileri konusunda ciddi anlamda dışa bağımlılığımız var. Aşı merkezimiz ve üst düzey laboratuarlarımız mevcut. Burada kurduğumuz bir örneğin çok daha büyüğünü İstanbul´da ve buralarda birleştirerek yapacağız. Önce üretim daha sonrada bunları dünyaya pazarlamaya başlayacağız? şeklinde konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Keleştemura yeni görevinde başarılar diledi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KELEŞTEMUR CEMİYET ZİYARETİ