KEDİ DAVASI

13.09.2019 09:45:00

Gözü gibi baktığı hamile kedisini rahatsızlığından dolayı Veterinerlik Fakültesi'ne götüren Hasan Toker isimli vatandaşın başına gelmedik iş kalmadı.

Gözü gibi baktığı kedisini Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürerek tedavi ettirmek isteyen Hasan Toker hayatının şokunu yaşadı. Röntgen makinasının arızalı olduğunu öğrenen kedi sahibi Toker, kendisine açıklama yapacak hiçbir yetkiliyi bulamadı. Makinanın arızalı olmasından dolayı hamile olan kedisine ‘kendi kendine doğurması için iğne’ vurduklarını söyleyen Hasan Toker, öğle saatlerinde eve götürdüğü kedisinin gece öldüğünü gözyaşları içerisinde anlattı.
Veteriner Fakültesi’nde röntgen cihazının arızalı olduğu söyleyerek kediye iğne vurup gönderen veterinerinde çaresiz kaldığını, tüm çabasına rağmen cihazın arızalı olmasından dolayı hiçbir işlem yapamadığını söyleyen Toker, “ Gözümüz gibi baktığımız, evimizin bir ferdi olan kedimiz maalesef hastanenin bozuk cihazı nedeniyle yaşamını yitirdi. Hamile olduğu için kedimiz çok mutluyduk. Yeni kedilerimiz olacaktı. Bu sevinçle bu mutlulukla hastaneye gittik. Ancak hastane kedimizin sonu oldu. Bozuk cihaz nedeniyle işlem yapılamadı ve maalesef kedimiz daha doğmamış yavruları ile öldü. Canımız yandı. Bu cihaz neden arızalı. Daha kaç hayvan burada ölmeye terk edildi. Neden ilgililer yetkililer bir çare bulmuyor. Daha kaç hayvan ölmeli ki bu cihaz düzeltilmeli. Yazıktır günahtır. Hayvanlar göz göre göre ölüme terk ediliyor. Bu durumdan kim suçluysa sonuna kadar bu işin üzerinde olacağım. ”diye konuştu.
 



Anahtar Kelimeler: DAVASI