Kedi Bacağı Yaptılar!

19.10.2015 10:06:24

Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet´e özgü Kedi Bacağı´nın geleneksel tanıtımını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kedi Bacağı´nın orijinal ismiyle gelecek kuşaklara miras bırakılması için çalışıyoruz" dedi.


Erkilet mahallesinde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti milletvekili adayları İsmail Emrah Karayel, Kadir Can Gökalp ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Yerel yönetimlerin asli vazifesi yol kaldırım imar, alt ve üst yapı belediyelerin çalışma alanına girer. Ancak Kayseri´de Erciyes Master Planı, Kadir Has Stadyumu ve halkımızın sosyal hayatını hareketlendiren bir çok projeyi hayata geçirmiştir. Kayseri´de belediye başkanlarımız toplum yararına ne varsa el atarak örnek belediyecilik yapmıştır" dedi.
"Bizim belediyecilik anlayışımız hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıran çizgi ile devam edecek" diyen Çolakbayrakdar, "Bizim belediyecilik anlayışımız insan hayatına ilişkin ne varsa onları yapmaktır. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halkımızın sosyal hayatını hareketlendiren, kültürlerinin korunmasını sağlayacak bir çok çalışma yapıyoruz. Erkilet´e özgü Kedi Bacağının da pastırma ve sucuk gibi bilinmesini istiyoruz. İnsana enerji veren sağlık açısından tüketilen bir üründür. Gelecek kulaklara orijinal ismi ile miras bırakılmalıdır" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, "Gençlikle aramızda mesafe açılıyor keyif aldığımız tatları bilmiyorlar, bunları anlatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizi düşüyor" dedi. Özhaseki, "Kayseri lafı geçen her yere omuz vermeye gayret ettik" ifadesinde bulunarak, "Biz Kayseriliyiz, sizler bizi, iş başına getirdiniz. Hizmet belediyeciliği yaptık, herkese hizmet etmeye çalıştık. Bu şehir böyle büyür.
İstikrar her işin başı, süre gelen düzgün bir yapı kurumsal olarak devam ederse işler iyi gidiyor. Yabancı sermaye de yatırım yapacağı zaman istikrara, hukuka bakıyor. Ülkeler artık gelişebilmek ve büyüyebilmek için dışarıdan gelen sermayeye muhtaç. İstikrar olmazsa olmaz, İkici konu ise güvenlik. Bu konuda şanssız bir ülkeyiz. Türkiye´nin çevresindeki 7 ülke idare edilemez durumda. İnsanlar ülkelerini terk ediyor. Yangından etkilenmemek kolay değil. İstiyorlar ki Türkiye büyümesin. İçeride de hain bitmiyor. Ankara´da patlama oldu. Kime fayda sağlar derseniz, bölücü örgütün eşbaşkanının danışmanı yazıyor, bomba patlar patlamaz eşbaşkan katil devlet diyor. Allah´tan korkmazlar sizin hangi sözünüze inanalım." dedi.
Konuşmaların ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve milletvekili adayları, Kedi Bacağı´nı yaptı.



Anahtar Kelimeler: Kedi Bacağı Yaptılar