Keçeye can veren el

28.01.2016 09:56:35

Keçeden yaptığı eğitim materyalleriyle eğitime destek veren Adile Özdoğan, yurt dışına da ürün gönderiyor.

 

 

Kadınların yeni gözdesi olan keçe sanatı kursuna gidip, keçeyi işlemeyi öğrenen emekli Adile Özdoğan, yaptığı eğitim materyalleriyle okullara ve öğretmenlere hizmet ediyor. Evlerde kendi imkânlarıyla yapılan keçe sanatını CNC tezgâhı kullanarak farklı bir boyuta taşıyan Adile Özdoğan, Amerika, Almanya ve Fransa´ya da ürün göndermeye başladı.

Adile Özdoğan emekli olduktan sonra evde boş boş oturamayacağını ve iyi bir şeyler yapmak istediğini fark etti. Daha sonra okullardaki eğitim materyallerinin yetersiz olduğunu öğrendi. İngilizce öğrenen anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine keçeden eğitim materyalleri yapmayı düşündü. Bu düşünceyle 6 ay önce açtığı 150 metrekarelik atölyesinde müfredata uygun İngilizce eğitim materyalleri, oyunlar ve etkinlikler tasarlamaya başladı. Facebook hesabı AG Eğiticimateryal üzerinden sipariş almaya başlayan Adile Özdoğan, Amerikan servis, bebeklere etkinlikler, kapı süsleri gibi konularda da sipariş alıyor.

Adile Özdoğan, keçe sanatına başlama serüvenini anlatarak, ?Emekli olduktan sonra insanlara faydalı olabilecek bir şeyler yapmayı istemiştim. Daha sonra okullardaki materyal eksikliklerini duydum. Kâğıt veya kartondan yapılan materyaller çabuk eskiyordu. Rengi solan, yırtılan materyallerin ömrü çok kısa oluyordu. Bende kâğıt veya karton yerine keçe malzeme kullanabileceğimi düşündüm ve bu işe başladım. Keçe tablolarımızın içine sac yerleştirerek mıknatıslı ürünler yapabiliyoruz. Böylece öğretmenler ve öğrenciler eğlenceli dersler geçiriyorlar? şeklinde konuştu.

 

Adile Özdoğan, keçe sanatını CNC tezgâhıyla birleştirerek farklı işler çıkardıklarını söyleyerek, ?Ağırlıklı olarak İngilizce eğitim materyalleri yapıyoruz ama onun dışında da bebek şekerleri, Amerikan servisler, runnerlar, kapı süsleri gibi çeşitlerimiz de olamaya başladı. Biz bu işi evde keçeden ürünler yapan kadınlar gibi değil de atölyede CNC tezgâhı kullanarak yapıyoruz. Şekilleri bilgisayardan çiziyoruz ve tezgâhta çiziyoruz. Bu sayede daha düzenli daha profesyonel bir iş çıkarmış oluyoruz. Bu profesyonelliğin içinde kişiye özel ürünler yapabilmemiz müşterilerimizi bize bağlıyor. Herkes istediği ürünü istediği renkte veya desende yaptırabiliyor? ifadelerini kullandı.

Yurt dışından siparişler de aldıklarını belirten Özdoğan, ?Biz atölyede 2 kişi çalışıyoruz. Ben iyi derece Almanca biliyorum. Arkadaşım da İngilizce´yi iyi biliyor. Dil bilmenin ve internet kullanmanın verdiği ayrıcalıkla siparişlerimizi dünyaya duyurma fırsatı buluyoruz. Artık herkes internet sayesinde birbirine ulaşabiliyor. Biz de yurt dışından siparişler almaya başladık. Amerika´ya Almanya´ya Fransa´ya ürünler gönderdik. Yurt dışında yaşayan yaşlılar bizim gibi bayramlarına ve özel günlerine çok düşkün. Bizden o özel günler için Amerikan servis, runner gibi ürünler sipariş ettiler? dedi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: Keçeye veren