Kazım Yücel: "Şehit ailelerimizin bundan sonraki yaşamlarını da kolaylaştırmamız lazım?

7.03.2018 09:47:51

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel´in verdiği önerge ile Kocasinan Belediyesi meclis üyeleri 1 yıllık huzur haklarını şehit ailelerine bağışlayacak.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel´in verdiği önerge ile Kocasinan Belediyesi meclis üyeleri 1 yıllık huzur haklarını şehit ailelerine bağışlayacak. 

MHP´li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kocasinan Belediyesi´nin Mart ayı Meclis Toplantısında şehit aileleriyle ilgili meclise önerge verdi. Yücel´in verdiği önerge ile belediye meclis üyeleri, 1 yıllık huzur haklarını şehit ailelerine bağışlayacak. 

Her zaman şehit ailelerinin yanlarında olduklarını kaydeden MHP´li Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, bu davranışı diğer belediyelerin meclis üyelerinden de beklediklerini kaydetti. Şehit ailelerimizin bundan sonraki yaşamlarını da kolaylaştırmaları gerektiğini kaydeden Yücel, ?Her ay yapmış olduğumuz Kocasinan Belediyesi meclis toplantısında MHP´li ve AK Parti´li meclis üyeleriyle ilgili bir öneriyle gelmiştik. Afrin´de şehit olan o kadar çok ailemizin evladı var ki, biz bunlarla ilgili komisyonlarda ve encümenlerde elde ettiğimiz huzur hakkını biz bu ailelerimize bir yıl süreyle bağışlayalım kararı almıştık. Biz bunu bu ayki toplantıda biraz daha detaylandırdık. Afrin ve Afrin öncesinde de 1974´e dayanan Kıbrıs harekatıyla ilgili şehit ve gazilerimizin de olduğu bir gruba yönelik bir çalışma yapalım ve bunlarla ilgili bir komisyon kurarak şehit ve gazilerimizin yakınlarının gerekirse emlak vergilerini ve elektrik ile sudaki indirimlerin bir tamamını hiç almamak kaydıyla çorbada tuzumuz bulunsun demiştik. MHP mensubu olarak bu teklifi yaparken, sadece Kocasinan değil Talas, Melikgazi ve Büyükşehirde ki meclis üyelerimize de duyurmak istiyorum. Bu ailelerimizin çocuklarını savaşa giderken düğüne gönderir gibi gönderiyorlar. Düğüne gider gibi gidip de şehadete yürüyen bu gençlerimizin şehadete ulaştıktan sonra ailelerinin acısını asla rakamsal olarak ölçmemiz mümkün değil. Fakat bu ailelerimizin bundan sonraki yaşamlarını da kolaylaştırmamız lazım? ifadelerini kullandı. 

´Şehit ailelerine yapılacak yardımlar, boynumuzun borcudur´ diyen Kazım Yücel, konuşmasını şöyle tamamladı: 
"Hiçbirimiz bu uğurda ölümden kaçmayız ama kader bu gençlerimize olmuş. İnşallah Kayseri halkımız ve vatandaşlarımız bu konuyu dalga dalga büyütürler. Bu şekilde elde ettiğimiz rakamlarla gönderilerimiz belki acılarına bir nebze de olsa maddi anlamda yardımcı olur. Bu anlamda belediye başkanımızda bunu hoşgörüyle karşıladı. AK Parti´nin de bizimle aynı fikirde olması bize moral vermiştir. Bu sadece Afrin harekatıyla ilgili olmayıp bu ülkenin bayrağı ve birliği için canını kaybetmiş, gazi olmuş bütün fertlerimizin eşlerine yapılacak yardımlar bizim Türk milleti olarak boynumuzun borcudur.?