KAYSO gecesi gerçekleştirildi

28.12.2015 10:25:42

Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2015 Sanayi Gecesi gerçekleştirildi. Ommer Otel´de gerçekleştirilen geceye Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabii Kaynak

 

 

 

 

Gecede kısa bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya´nın kendi halkına zulmettiğini söyleyerek, "Ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım. Rusya Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne koyduğu ambargo ile Türk mallarına koyduğu ambargo ile Türkiye´ye zarar vereceğini düşünüyor ama şu anda görüyoruz ki aldığımız bilgiler Rusya kendi insanına zulmediyor. Olağanüstü derecede fiyatlar artmış. Rusya´nın yaş meyve ve sebze ithalatının yüzde 40´ına yakını Türkiye Cumhuriyeti tarafından temin ediliyor. Şimdi bu ürünlerin tamamı Rusya´ya gitmeyince Rusya´da tüketici fiyatlarında olağanüstü derecede bir artış var. Ben buradan tekrar çağrı yapıyorum ve her zaman da söylüyorum. Bu iş siyasi iş ise siyaset mekanizması çözer. Askeri iş ise asker mekanizması çözer ama ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül alan firmalar ise şöyle:

İSO ilk 500´de yer alan Kayseri firmaları dalında HES Hacılar Elektrik San. Ve Tic. AŞ., Kayseri Şeker Fabrikası AŞ., Boytaş Mobilya Sanayi ve Tic. AŞ., Merkez Çelik San. Ve Tic. AŞ., Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ., Hasçelik Kablo San. ve Tic. AŞ., Orta Anadolu Ticaret  ve Sanayi İşletmesi TAŞ., Boyçelik Metal San. ve Tic. AŞ., İstikbal Mobilya San. ve Tic. AŞ., Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Tic. AŞ., Mega Metal San. ve Tic. AŞ., Erbosan Erciyas Boru San. ve Tic. AŞ., Form Sünger ve Yatak San. ve Tic. AŞ., Sersim Dayanıklı Tüketim Malları San. ve Tic. Koll. Şti., Femaş Metal San. ve Tic. AŞ., Yataş Yatak ve Yorgan San. ve Tic. AŞ.

İSO ikinci 500´de yer alan Kayseri Firmaları ise şöyle:

Çetinkaya Mensucat San. ve Tic. AŞ.,  Coreal Alümünyum Kablo San. ve Tic. AŞ., Has Çelik ve Halat San. Tic. AŞ., ÇİNKOM Çinko Kurşun Metal ve Madencilik San. ve Tic. AŞ., Metal Matris San. ve Tic. AŞ.,  Şahin Melek Et ve Et Mamülleri Gıda San. ve Tic. AŞ., Mondi Yatak Yorgan San. ve Tic. AŞ., Kilim Mobilya Kanepe San. ve Tic. AŞ., Gürkan Ofis Mobilyaları San. ve Tic. Ltd. Şti., Saray Tarım ve Hayvancılık AŞ., Karsu Tekstil San. ve Tic. AŞ.,  Başyazıcıoğlu Tekstil San. ve Tic. AŞ., Meysu Gıda San. ve Tic. AŞ.

Bunların yanı sıra özel ödüller, 2014 yılı vergilendirme dönemi kurumlar vergisi ilk 15 sırada yer alan firmalarla, 2014 yılı itibariyle en çok ihracat yapan ilk 15 firmaya da ödül verildi.

Haber: Bekir Aslantaş

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KAYSO gecesi gerçekleştirildi