KAYSERİ`Yİ TANIYACAKLAR

14.08.2014 10:36:16

Şehirler ve Kültürler Projesi ile Gaziantep, Şanlıurfa, Eskişehir, Mardin, Adıyaman, Batman, Sakarya, Bursa, Erzurum, Hatay, İstanbul, Bitlis ve Kahramanmaraş İllerinden gelecek yaklaşık 1300 Gencimiz Kayseri`nin tarihi ve kültürel yerlerini gezip, ilimiz

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri amacı ile gerçekleştirilen ve bir hareketlilik projesi olan Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında, şu ana kadar Gaziantep, Şanlıurfa, Eskişehir,Mardin,Adıyaman, Batman ve Sakarya İllerinden gelen yaklaşık 480 genç ilimizde misafir edildi.

Proje 8 dönem şeklinde gerçekleşirken, ilimize 13 farklı ilden yaklaşık 1300 gencimizin gelmesi planlanıyor. Kayseri Gençlik Merkezi personeli ve gönüllü gençler tarafından karşılanan gençler iki gün boyunca Kayserinin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görerek tanıma fırsatı buluyor.

Şehirler ve Kültürler projesi ile  gençler Seyyid Burhaneddin Hz.Türbesi, Arkeoloji müzesi, Güpgüpoğlu Konağı Hunat Hatun Külliyesi, Kent Müzesi, Beştepeler ve Kayseri evi ziyareti, Kayseri Hayvanat Bahçesi ,Kadir Has Stadyumu, Gevher Nesibe Darüşiifahanesi, Develi Ulu Cami, İncesu Kara Mustafa Paşa Külliyesini ziyaret ettikten sonra Gondola binerek turu tamamlıyorlar. Ayrıca gezi boyunca Akşam Etkinlikleri kapsamında ilk gün Milli ve Manevi Değerler Konulu Sohbet, ikinci gün ise Müzikli Veda Gecesi düzenlenerek gençlerin hoşça vakit geçirmesi sağlanıyor. (Haber Merkezi)