KAYSERİSPOR HÜKMEN MAĞLUP

19.12.2018 16:38:58

Kayserispor alt yapısının kimlere emanet olduğu son olay ile bir kez daha ortaya çıktı. Cezalı oyuncuyu bile takip edemeyen antrenör ve yöneticiler yüzünden tarihinde yaşamadığı bir duruma düşürüldü.

Kayserispor alt yapısı tarihte görülmemiş bir durumun içine sokuldu. Sarı-Kırmızılı kulübün U-21 Ligi´nde mücadele eden temsilcisi cezalı oyuncu oynatmak yüzünden hükmen mağlup oldu. Olay, Kayseri U-21 takımının ligin 15. haftasında İstanbul´da 10 Aralık´ta oynadığı Kasımpaşa maçında yaşandı. Bu maçta Kayserispor cezalı oyuncu oynattı. Bu durumu fark eden Kasımpaşa takımı itirazda bulundu. Konu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu´na (PFDK) taşındı. Bu maçta cezalı olduğu halde forma giyen Uğurcan Gülay´ın ligin 12. haftasında oynanan Galatasaray maçında kırmızı kart görerek 3 maç ceza aldığı herkes tarafından biliniyor. Buna rağmen bu oyuncu cezası dolmadan Kasımpaşa maçında da ilk on birde sahaya sürüldü. Hatta bu oyuncu Kasımpaşa müsabakasının uzatma dakikalarında takımına beraberliği getiren golü attı. Maç 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Kayserispor´un tarihinde yaşanmamış olayların fitili bu maçtan sonra ateşlendi. Kayserispor´un cezalı oyuncu oynattığının belirlenmesi ile birlikte Kasımpaşa konuya itiraz etti. PFDK 13 Aralık tarihli toplantısında konuyu ele alarak görüştü. Kurul kararında 2-2 biten maçta Kayserispor´un hükmen mağlup sayılmasına karar verdi. Aynı zamanda U-21 Antrenörü Ferit Alper Salgın ile cezalı olmasına rağmen sahaya çıkan Uğurcan Gülay´a 4 maç ceza verildi.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Kayserispor son iki sezondur özellikle Kayserili liyakat sahibi yeterli belgelere haiz antrenörleri ne hikmetse alt yapıda görevlendirmiyor. Buna karşılık Kayseri dışından gelen ve genel olarak beden eğitimi öğretmeni olan antrenörler ile çalışmayı sürdürüyor. Kayserili teknik adamların görev aldığı dönemde hiçbir şekilde bu tür olaylarla anılmayan Kayserispor´da kimden torpilli bu işi yaptığı bilinmeyen ithal hocalar sayesinde oyuncu yetiştirmesi beklenen altyapı cezalı oyuncuları dahi takip edemez duruma geldi. Altyapıda yaşanan büyük sorunlar bununla da sınırlı değil.
ANTRENÖR ÇOCUKLARI...
Son dönemde Kayserispor alt yapısı ile ilgili olarak en önemli eleştirilerden biride görev yapan bazı antrenörlerin çocuklarının yaş grubu takımlarında hak etmemelerine rağmen ilk on birde sahaya çıkarılması. Alt yapıda yer alan birçok yetenekli gencin bu anlayış ile yedek kulübesine hatta tribünlere hapsedildiği iddia edilirken, yetenek açısından kendilerinden çok daha gerideki oyuncuların tek artılarının babalarının altyapıda antrenör olması nedeniyle kadronun değişmez ismi olması bu günlerde spor camiasında kulaktan kulağa dolaşıyor. Bir cezalı oyuncuyu takip edemeyen, ve antrenör çocuklarının rahatça ilk on birde oynayıp Kayseri´nin yetenekli gençlerinin futbola küstürüldüğü bir yapıya dönüşen Kayserispor altyapısında tüm bunların sebebi olanlara ise en ufak bir ceza bile verilmemesi dikkat çeken en önemli detay. Kayserili olan çocukların artık altyapıda öcü görülmesi, dışarıdan gelen ve antrenör çocuklarının el üstünde tutulduğu bu durumun Kayseri´ye ne gibi yarar sağladığı ise tam bir muamma.



Anahtar Kelimeler: KAYSERİSPOR HÜKMEN MAĞLUP