KAYSERİ´NİN GURURU

21.01.2017 16:37:30

Kısa zamanda büyük başarıların altında atarak Kayseri´nin gururu olan Burak Şen ile muhabirimiz Memduh Borazan keyfili bir röportaj gerçekleştirdi. Yapılan keyifli röportajda hayat hikâyesini anlatan Burak Şen, ?Engelli insanlarımızı evlerinden çıkarsınl

22 Yaş Avrupa Şampiyonasında boy gösteren Burak Şen, Ay-Yıldızlı forma ile Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

 Ay-Yıldızlı formayı giymek için 36 kişi arasında ilk 12´ye kalarak büyük bir başarıya imza attı.

 Burak´ın en büyük hayali ise Tekerlekli Basketbolda Beşiktaş forması giymek.

 Kendini tanıtır mısın?

18.06.1998 doğumluyum. 18 yaşındayım.  Lise son sınıf öğrencisiyim.  Seyyid Burhaneddin Endüstri Meslek Lisesi´nde okuyorum. Aynı zamanda Üniversite sınavına hazırlanıyorum. 2 tane abim var. Lisesi sonu bitirdikten sonra Üniversite yolunda BESYO okumak istiyorum.

Basketbol´a nasıl başladın!...

Basketbola başlama hikâyem Melikgazi Belediye Bedensel Engeller Spor Kulübü Başkanımız Faruk Şahin sayesinde başladım. Okullara haber yolluyorlarmış, engelli öğrencileriniz varsa spora teşvik edip diye. Onun vesilesi ile bende başladım.  Küçüklükten beri hayalimdi.  Ben Beşiktaşlıyım. Beşiktaş´ın maçlarını çok izledim televizyonda. Devamı da gelecek inşallah.

Basketbol oynamanı ailen nasıl karşılıyor peki!...

Aileme sonsuz teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman desteklerini bende esirgemediler. Ben bu günlere geldiysem ailemin desteği ve emeği ile geldim. Ailemin desteği ile daha iyi yerlere geleceğim inşallah. Onların hiçbir zaman emeklerini zayi etmeyeceğim. Boyunları asla bükmeyeceğim.

 /resimler/2017-1/21/1639304948523.jpg

İlerisi için hedeflerin neler!...

Hedeflerime adım adım ilerliyorum. Avrupa Şampiyonu olduk biliyorsunuz.  Bu doğrultuda devam edip şimdi önümüzde Dünya Şampiyonası var ona hazırlanıyoruz. Kanada Toronto Şehrinde olacak. Haziran-Temmuz arasında.  Kanada da ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek ederek altın madalya ile dönmek istiyoruz.

Engelli olan sporcularına buradan neler söylemek istersin!...

Spor engel tanımıyor. Engelli arkadaşlarıma benim diyeceğim. Hiçbir zaman engellerinden utanmasınlar.  Çünkü her insan engel ile karşı karşıya günümüzde. Bazı aileler çocuklarını dışarı çıkarmıyor. Hiçbir zaman engellerlinden utanmasınlar hem aileler hem engelli kardeşlerim. İlk başta yapamayacağım diye bir hisse kapılabilirler ama zamanla aşılır. Aşılmayacak bir problem değil. Spor yapsınlar. Spor çok güzel bir şey. Başladıkları zaman bir daha bırakamazlar.

En beğendiğin sporcu kimdir?

Bizim tekerlekli basketbolda puanlama derecelerimiz oluyor. Engelli derecelerimiz var. 4,5´tan 1 puana kadar. 4,5 puan daha sağlam oluyor, aşağısına indikçe engel dereceleri daha fazla artıyor. Benim kendi puanımda İsmail Ar var, hem Galatasaray´da oynuyor hem de Milli takımda. En çok beğendiğim sporcu ise Beşiktaş´ta forma giyen Kaan DAlay?

Kayseri´de hem engelli hem engelsiz düşüncelerin nelerdir!...

Kayseri spor anlamında daha başarılı olabilir. Bende bu başarılardan daha fazlasını hak ediyor. Daha çok yatırım hem maddi olarak hem de manevi olarak yapılmalı.  Bu yardımlara kulüplerin ihtiyacı var. Daha çok spor etkinliği yapılmalı ve insanların bizi daha tanıması amaçlanmalı. Her gün değişik aktiviteler yapabilirler engelliler için. Engellerin yaşamı ile ilgili olsun farklı şeyler olsun. Engellileri tanıtmaları lazım. Bizim sporumuzu daha güzel tanıtmaları gerekir.

Milli formayı giydin ve Kayseri´nin gurunu oldun. Ay-Yıldızlı formayı giydiğinde neler hissettin!...

O duyguyu formayı giyip o an yaşamak la daha güzel ifade edilir. Anlatılmaz yaşanır. Gerçekten Milli formayı giymek çok güzel bir duygu.  Rabbim herkese nasip etsin. Ay-Yıldızlı formayı giymek herkese nasip olmaz ve buna bana nasip oldu bende elimden geldiği kadarıyla Ay-Yıldızlı formayı en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum.  Çok güzel bir duygu. Allah herkese yaşatır inşallah.  Avrupa Şampiyonu şimdi ise Kanada yapılacak olan şampiyonada şampiyon olmak istiyoruz.

/resimler/2017-1/21/1640236355913.jpg  /resimler/2017-1/21/1640479325087.jpg

Vermek isteğin bir mesaj var mı buradan büyüklerine!...

İnsanlar tarafından güzel anılmak çok güzel bir duygu. Her zaman onların aklımda olduğunu bilmek. Onların bana verdiği destekte bir anda benim başarımda onlarında emeği var. Her zaman yanımda olanlara ben sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Beni seven herkes ailem, akrabalarım, tanıdıklarıma teşekkür ederim.

Eklemek istediğin bir şey var mı!...

Başta aileme, bana olan desteklerini hiçbir zaman esirgemediler. Kulübe, kulübümdeki hocam Hakan Baydar´a başkanımız Faruk Şahin´e Milli takım hocalarımın bu başarıda çok emekleri var. Bizimle çok ilgilendiler.  Onlara çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine yüreğine sağlık. İnşallah önümüzde Dünya Şampiyonası var ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sana da çok teşekkür ederim abi, bu röportajı benimle yapıp benim mutluluğuma mutluluk kattığın için.

(Röportaj: Memduh BORAZAN)

/resimler/2017-1/21/1643266359445.jpg

 

 



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ GURURU