Kayserililerin buluşma noktası ?İşte Pilav´

11.08.2015 10:05:04

Kayserili kadın girişimci Havva Çilsalar çok sevmesine rağmen şeker hastası olduğu için yiyemediği pirinç pilavını, insanların yiyebilmesi için Bankalar Caddesi´nde iş yeri açtı.

 

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle açtığı ve ?İşte Pilav? adını verdiği iş yerinde geleneksel nohut pilavı Kayserililerin beğenisine sunuyor.

Çilsalar, yıllardır şeker hastalığı ile mücadele ettiğini ve pirincin şekerini yükselttiği için çok sevmesine rağmen tüketemediğini söyledi.

Çevresindeki insanların da teşvikiyle iş yeri açarak bu lezzeti herkesin tatmasını istediğini belirten Çilsalar, ?Ailem ve arkadaşlarım pirinç pilavını çok güzel yaptığımı söyler. Bende şeker hastası olduğumu öğrenene kadar pirinç pilavını çok severek yerdim. Ancak artık tüketemiyorum. Bende ben yiyemiyorsam insanlar bu lezzetten mahrum kalmasın diye düşünerek böyle bir iş yeri açmaya karar verdim. Oğlum Ertuğrul başta olmak üzere tüm aile fertleri de bana bu konuda destek oldu. İstanbul´da başta olmak üzere birçok ilde beğeniyle tüketilen tavuklu nohut pilavı Kayseri´ye taşımış olduk? diye konuştu.

İnsanların çok yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Çilsalar, hem ucuz hem de sağlıklı bir şekilde karınlarını doyurabildikleri için bir yiyen kişinin bir dahaki sefere mutlaka yanında başkalarıyla birlikte geldiğini, herkesin birbirine tavsiye ettiğini söyledi.

Nohutlu pilavı 3, nohutlu tavuklu pilavı 4, ev yapımı ayranın da 1 liraya sattıklarını belirten Çilsalar, 5 lira gibi cüzi bir rakama insanların karnını rahatlıkla doyurabildiğini bundan dolayı da aşırı bir ilgi alaka gördüklerini vurguladı.

Kayseri´de kısa zaman içinde aranan bir yer haline geldiklerini anlatan Çilsalar, esnaf, öğrenciler, vatandaşlar, aileler olmak üzere toplumun her kesimine hitap ettiklerini ve tavuklu nohut pilavımızı yiyen herkesin memnun ayrıldığını, hatta birçok kişinin giderken yanında birde paket servis götürdüğünü ifade etti.

Özellikle esnafların buluşma noktası haline geldiklerini kaydeden Çilsalar, ?İnsanlar buraya geldiklerinde her gün döner yemekten bıktıklarını söyleyip farklı bir lezzet sunduğumuz için bize teşekkür ediyor. Esnaflar, kendilerini yemek derdinden kurtardığımızı düşünüyorlar. Bizde böyle güzel geri dönüşler alınca mutlu oluyoruz? şeklinde konuştu.

Şehrin farklı yerlerinde şube açacağız

?İşte Pilav? markasının tescilini aldıklarını ve önümüzdeki günlerde talep doğrultusunda şehrin farklı noktalarında şubeleşmeye gideceklerini belirten Çilsalar, açacakları şubeleri de yine kendilerinin işleteceğini, franchising usulü şubeleşmeyi düşünmediklerini söyledi.

Nohut pilavdan sonrada yine ev yapımı trileçe tatlısını müşterilerin beğenisine sunduklarını anlatan Çilsalar, bu tatlının çok hafif olması nedeniyle yaz aylarının vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.