KAYSERİ'Lİ GENÇLER 57.ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜNE DUALARLA UĞURLANDI

24.04.2015 15:53:49

Çanakkale Zaferinin 100. yılında aziz şehitlerimizi anmak, gençlerin üzerinde tarih bilinci uyandırmak, ecdada olan bilgi ve saygılarını artırmak, şanlı destanın yazıldığı toprakları yerinde görerek idrak ettirmek ve vatanına milletine bağlı bir nesil in




İlk olarak Osmanlı İmparatorluğunun filizlendiği Bursa`ya gidecek olan kafile Osman Gazi ve Ertuğrul Gazi gibi atalarımızın kabrini ziyaret edecek ardından ise her karesi bin bir şehit naaşıyla dolu topraklara adım atarak bir dizi program gerçekleştirecek ve aziz şehitlerimize dua edecekler.
23 Nisan Perşembe Sabah 7.30 da hareket eden kafileyi uğurlamaya gelen Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Eskici gençlere seslenerek; "Şehadet şerbetini içmek için can atan, kudreti destansı Bedrin Arslanlarını, şehitlerimizi ziyarete, onlara dua etmeye gidiyorsunuz, Çanakkale bu anlamda çok önemli bir yer, basacağınız her toprak kutsal, edeceğiniz her dua makbul olacaktır. Allah`ın izniyle bizlerden de şanlı ecdadımıza selam götürün. Yolunuz açık olsun"diyerek kafileyi dualarla uğurladı.