KAYSERİ KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ'NDEN ZİYARET

1.05.2015 10:12:17

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği, ‘3 Mayıs Türkçülük Günü' öncesinde Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenledi.

 

 

 

Kayseri'de ilk Türkçe gazeteyi çıkartan Yunus Bekir'i 3 Mayıs günü mezarı başında anacaklarını ifade eden Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Âlim Gerçel, Türkçülük Günü 3 Mayıs 1944 tarihinde Hüseyin Nihal atsız ve arkadaşları olan Türk milliyetçilerinin komünizme `dur` dedikleri, o devrin dikta rejimine karşı protestolarını başlattıkları kutsal hareketin adıdır. Türk gençliğine utanılacak zulümlerin haksızlık ve şiddet hareketlerinin emperyalist Rus Devletinin baskısı ile resmen başlatıldığı bir ibret tarihidir. Türkçülük daima hak, hürriyet ve millet menfaatinden yana ve her zaman parolamız her şey Türk için, Türk`e göre, Türk tarafından olmuştur” dedi.

Gerçel, her yıl 3 Mayıs Türkçülük Günü, yurt içinde ve dışında Türk milliyetçilerinin bulunduğu her yerde yapılan programlarla kutlandığını belirterek, Kayseri Kültür ve Turizm Derneği olarak bizde 1910 yılında Kayseri'nin ilk gazetesi olan Erciyes'i yayınlayan Türkçü gazeteci Yunus Bekir'i mezarı başında anacağız. Bütün Türk dünyasının 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutluyoruz” diye konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan