KAYSERİGAZ´DAN YANGIN TATBİKATI

3.12.2015 09:50:59

Kayserigaz ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinin işbirliği ile Kayserigaz çalışanlarına yangın bilgisi ve söndürme eğitimi verilerek, yangın tatbikatı yapıldı.


12 yıldır Kayseri´nin güvenli ve düzenli gaz arzını sağlayan Kayserigaz, abonelerine gösterdiği önemi çalışanlarına da aynı ölçüde göstermeye devam ediyor. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu Kararları kapsamında eğitimlerinde sık sık bir araya gelen Kayserigaz Ailesi, uygulamalı eğitimler ile sahip olduğu teorik bilgisini pratiğe çeviriyor.
Kayserigaz´ın %10 hissedar sahibi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile işbirliğine giden Kayserigaz, çalışanlarına yangın eğitimi ve tatbikatı sundu. Kayserigaz Konferans Salonunda yangın bilgisi ve söndürme eğitimi Kayserigaz çalışanlarının yüksek katılımıyla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitimde çalışanlara, yangınla mücadelenin nasıl yapılması gerektiği, yangın tüplerinin çeşitleri, hangi yangın türlerine nasıl müdahale edileceği ve hangi ekipmanların kullanılacağı konusunda bilgi verilerek eğitimin teorik kısmı tamamlandı.
Konferans salonunda ki teorik eğitimden sonra, kampüs alanına çıkılarak uygulamalı eğitime geçildi. Kayserigaz Kampüs alanı içerisinde gerçekleştirilen tatbikat yaklaşık 1 saat sürdü. Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yangın eğitim aracı ile yapılan uygulamada ise evlerde oluşabilecek herhangi bir yangın tehlikesine karşı, nasıl müdahale edilmesi gerektiği gösterildi. Akabinde Kayserigaz çalışanları da gösterilen şekilde yangına müdahalede bulunarak pratik yaptılar. Çalışanları için sık sık buna benzer eğitimler düzenlediklerini vurgulayan Kayserigaz İnsan Kaynakları Yöneticisi Ahmet Yalçın, bir doğalgaz firması olarak öncelikle kendilerinin iş ile ilgili her türlü güvenliği sağlamakla ve tedbirleri bilmekle yükümlü olduklarını, bu yüzden bu tür eğitim ve uygulamalara oldukça önem verdiklerini dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: KAYSERİGAZ YANGIN TATBİKATI