KAYSERİGAZ´DAN UÇAĞA DOĞALGAZ!

1.12.2015 09:38:53

Kayserigaz çevreci ve ekonomik doğalgazı Kayseri´de konutlar, işyerleri, arabalar, belediye otobüslerinden sonra, Türkiye´de bir ilke daha adını yazdırarak, Airbus A300 tipi uçağa da doğalgaz sağladı.


Kayserigaz, doğalgazı konutlarda, ticari işletmelerde sağlamanın yanında, toplu taşıma araçlarında ve Acil 187 ekip otolarında kullandı. CNG´li araçları hem çevreci oldukları hem de yakıt tasarrufu sağladıkları için tercih ederek 2013 yılında kullanılmaya başlamıştı. Kayserigaz Türkiye´de ilk olma özelliğine sahip THY´nin bünyesinde kullanılan Airbus A300 model yolcu uçağının, uçuş ömrünü tamamlayıp emekliye ayrılmasından sonra, Kayseri´ye taşınarak restorana dönüştürülen uçağa doğalgaz sağladı. Uçak Restoran (Airbus Cafe) Kayserigaz´ın gaz ihtiyacını karşıladığı en ilginç yerlerden biri olma özelliğine de sahip.
Yıllardır Belçika´da bir uçak restoranda çalışan Yavuz Kılıç ve ortağı Kahraman Yıldız, bu konsepti memleketleri Kayseri´ de uygulamaya karar verdiler. Türkiye´de bir ilk olan büyük bir girişimcilik örneği ortaya koydular. 2013 yılında ihale ile alınan Airbus A300 model yolcu uçağı, İstanbul Atatürk Havaalanı´ndan Kayseri´ye 11 parça halinde, 6 tır ile 4 günde getirildi. 90 tonluk uçağı restorana dönüştürme işlemi, 7 aylık süre zarfında tamamlanan uçak restoran, 2015 yılının Temmuz ayında Kayseri´nin Talas semtinde hizmete açıldı. Kayseri´nin doğalgaz tedarikçisi olan Kayserigaz, Kayseri´ye ve Kayserili´ye hizmet veren bu tesisi doğalgaz ile buluşturdu. Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, bugüne kadar Kayseri´nin hemen her noktasına temiz yakıt doğalgaz kullanılmasının yaygınlaşması yönünde çalışmalar yaptıklarını, ancak uçak restoran gaz arz sağladıkları en ilginç mekanlardan olduğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: KAYSERİGAZ UÇAĞA DOĞALGAZ