KAYSERİ´DEN TANZANYA´YA

19.06.2015 10:47:07

Aralarında Kayseri´den tanınmış iki Kayserili doktor Sema-Sinan Karaoğlu bulunduğu grup, Tanzanya´ya giderek, daha önce yapımına katkı sağladıkları su kuyusunun açılışına katıldı. Hekimler, bölge halkını da muayene etti.

 

   Kayseri´nin yakından tanıdığı doktor çift Sinan ve Sema Karaoğlu, Altın Oran Derneği  öncülüğünde  8 meslektaşı ile Tanzanya´ya giderek, önemli işlerin altına imza attı.

  Kendileri ile birlikte 10 gönüllü Türk doktoru ve dernek üyeleri ile Tanzanya´da yapımına katkı sağladıkları su kuyusunun açılışına katılan Dr. Sema-Sinan Karaoğılu çifti ve beraberindeki heyet, yaşanan sevince orta oldu. Su kuyusunun açılışından sonra bölge halkını tek tek muayene eden hekimler, yerli halk tarından sevgi  gösterileriyle karşılandı. Köyün suya kavuşmasının ardından yapılan muayenede sorunları bulunan Tanzanyalılar´ı tedavi eden hekimlere sık sık teşekkür edildi.

  Hekimler ve dernek üyeleri, ramazan ayı münasebetiyle bölge halkına hem yanlarında götürdükleri hediyeleri, hem de zekatlarını da verdi. Dr. Sema Karaoğlu, yaptığı açıklamada, ?Burada bulunmaktan mutluyuz. Bu yardımların ramazan ayı gibi mübarek bir dönemi gelmesi ayrıca sevincimizi katlıyor,? diye konuştu.

  Tanyanza-Türkiye arasında kurulan Kardeşlik Köprüsü etkinliklerinin devam etmesi bekleniyor..

 

 



Anahtar Kelimeler: