Kayseri'deki kurum ve kuruluşların kandil mesajları

6.04.2020 14:05:00

Berat Kandili nedeniyle Kayseri'deki kurum ve kuruşlar kandil mesajları yayımladı.

Berat Kandili nedeniyle Kayseri'de ki kurum ve kuruşlar kandil mesajları yayımladı. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nurşacan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Berat Kandili mesajı yayımladı.

İşte o kandil mesajları;

Baki Ersoy’un Berat Kandili Mesajı

 Rahmet, bereket, ilim, kültür, paylaşma, yardımlaşma, sağlık, mükâfat ve Kur'an aylarından olan Berat Kandili, üç ayların sonuncusu, Ramazan-ı Şerif'e yaklaştığımızın habercisi ve müjdesidir. Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin, bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir. Berat, kurtuluşa ermiş, geçmişine tabiri caizse bir çizgi çekilmiş, günahlarından kurtulmuş, affedilmiş manasına gelmektedir. Berat Kandili'nin belalar, musibetler, felaketler, her türlü afet, zulüm, isyan, bozgunculuk ve ülkemizin milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğünün korunması için bir fırsat olduğu özellikle de böylesine ağır sınavlardan geçtiğimiz bu günlerde unutmayalım, ellerimizi göğe açıp, af, huzur, sağlık dileyelim. Alemlerin Rabbi nazarında varsa bir günahımız arınıp, iman dileyelim. Berat Gecesinin Türk İslam alemi ve tüm insanlık için bu virüs belasından kurtuluşa, sağlığa, afiyete ve hayırlara vesile olması, mevlamızın bu geceyi ihya eden Müslümanları af etmesi, günahlarından kurtuluşa erdirmesi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgının yurdumuzda ve dünyada insanlığa daha fazla zarar vermemesi temennisi ile, hastalarımıza şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, tüm Türk-İslam Aleminin Berat Kandilini kutluyorum.

 

MemduhbBüyükkılıç: "İnsani değerlerimize sahip çıkalım"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Berat Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılı süreçte birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede edilen duaların başta Türkiye'de olmak üzere İslam Âlemi'ne ve tüm dünyaya sağlık ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ve insanlığın geçtiği bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini kavrayarak, haset ve kavgadan uzaklaşarak huzur ve mutluluğu yakalamanın tek yolunun insani değerlerden geçtiğini öğrendiğini umut ediyorum. Son aylarda yaşadığımız salgın olayında da gördüğümüz gibi insanlık teknolojide, bilimde ne kadar ileriye gitmiş olsa da Yüce Allah’ın gücü ve kudreti karşısında aciziz. Dolayısıyla insanlığı ileriye taşıyacak tüm bu çalışmaları yaparken de Allah’ın yaradılanların en şereflisi olan insanı, insan yapan değerlerimizden uzak kalmayalım ve insani değerlerimize sahip çıkalım. Dinimizin ve Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’in bu değerlerin en önemli kaynağı olduğunu unutmadan iyi bir Müslüman ve iyi bir insan olabilmek için Berat Gecesi’nin bizler için büyük bir şans olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. El ele, gönül gönüle vererek bu dünyadaki tüm olumsuzlukları bertaraf edebiliriz. Bu mübarek gecede ülkemiz ve tüm dünya için dualarımızı edelim ve Berat Gecesi’ni en güzel şekilde değerlendirelim” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mesajının sonunda Berat Kandili'nin Kayseri'ye, Türkiye'ye, İslam alemine ve tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesi dilek ve duasında bulundu.

 

Mustafa  Yalçın'dan kandil mesajı
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Berat Kandilinin Cenab-ı Hakk’ın kullarını bağışlamak için bahşettiği önemli gecelerden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Yalçın, bu gecede yapılan duaların kabul olacağına dikkat çekerek, “Kandilimiz mübarek olsun, Cenab-ı Hakk, hayırlara vesile kılsın. İnsanlık olarak içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerin sona ermesi için af ve afiyete açılan bir kapı olsun. İnanıyorumki bütün İslam alemi bu gece, bir yandan kendisi için af dilerken bir yandan da insanlığın sıhhat ve selameti için dua edecektir. Rabbim dualarımızı kabul buyursun” ifadelerini kullandı. Başta Talaslılar olmak üzere tüm Müslümanların kandilini kutlayan Başkan Yalçın mesajını, “Ey bizleri yoktan var eden! Sağlık ve afiyetin lezzetini bize yeniden duyur. Sıhhat ve selametin serinliğini bize yeniden tattır!” şeklinde tamamladı.

 

Ahmet Çolakbayrakdar’ın Berat Kandili Mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yaparak “Berat Kandili’nin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında “Rabbimizin ‘Yok mu af dileyen, günahlarını bağışlayayım!’ dediği, rızıkların paylaştırıldığı ve her türlü hikmetli işlerin belirlendiği bu özel geceyi iyi değerlendirip, Ramazan'a ve hayatımızın geri kalan bölümüne elimizde Beratla girelim" ifadelerine yer verdi. Başkan Çolakbayrakdar, “Rabbimiz, Berat Gecesi'nde sonsuz rahmet kapılarını açar. Bu gecenin hürmetine Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı düstur edinmeli ve Peygamber Efendimize layık ümmet olmak için çalışmalıyız” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Berat Kandili’nin İslam Dünyası'na ve tüm insanlığa iyilik, barış ve hoşgörü getirmesine vesile olmasını dilerken sözlerini “Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Alemi'nin Berat Gecesi'ni tebrik eder, yüce Allah'tan sonsuz af ve güzelliklerle dolu başlangıçlara ulaştırmasını dilerim” şeklinde tamamladı.

 

Nursaçan, “Bu günler müstesna ve saygı değer günlerdir”
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (Kayseri OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bu günler müstesna ve saygı değer günlerdir” dedi. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Tahir Nursaçan’ın mesajı şöyle: “Bu günler, müstesna ve saygı değer günlerdir. Bu geceler, saygı değer gecelerdir. Berat, Allah’a ve onun sevgili habibi Hz. Muhammed Mustafa S.A.V.’e dost olma, hakkın ve hakikatin yanında yer alma ve hayra giden yolları aramak demektir. Doğru bilgiye dayalı ve usulüne uygun olarak yerine getirilen ibadetler, dua ve niyazlar, bizleri Yüce Yaratan’a bağlayarak güven ve huzur ikliminin, birey ve toplum huzurunun güçlenmesine vesile olacaktır inşallah. İslam’da, Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan’ın eseri olan mahlûkatı sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de, zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir. Tövbe kapılarının açık olduğu böyle günlerde, fırsatı ganimet bilerek, Allah’ın af ve mağfiretine sığınmalı, O’na layık kul ve ümmet olmaya çalışmalıyız. Artık, hem insanlık hem ülkemiz adına topyekûn yaşanan manevi kayıplar üzerine yeniden düşünüp, yaşanan huzursuzlukların sona ermesi, doğal afet, salgın, akan kan ve gözyaşının dinmesi, dinimiz, vatanımız ve milletimizin saadeti, huzuru ve selameti için sevgi ve hoşgörü içinde birlikte yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve hayata geçirmek için dua ve niyazda bulunmalıyız."

 

Ömer Gülsoy: "Berat gecesinde yenilenme ümidiyle tövbe edelim"
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ramazan-ı Şerifin habercisi olan Berat gecesine kavuşmanın sevincini yaşadığımızı belirten Başkan Gülsoy mesajında “Berat Kandili; gönüllerimizi tövbe ve istiğfar ile arındıracağımız özel bir gecedir” dedi. Gülsoy, “Berat gecesi, tövbe etmenin, Rabbimize yönelip rahmet ve mağfiret dilemenin tam vaktidir. Bu özel gecede yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe edelim. İşlenmemiş günahlar için Allah’a sığınalım. Yüce Mevla'mız, günah yüklerinden arınmış, suçlarından berat etmiş, hayra anahtar, şerre kilit olmaya azmetmiş yüreğini imana açmış, ömrünü Salih amellere adamış kullar olarak Ramazan'a ulaşmamızı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı. Başkan Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü; “Bu duygu ve düşüncelerle üyelerimiz başta olmak üzere tüm Kayserili hemşehrilerimizin, Türk ve İslam âleminin mübarek Berat Kandilini kutluyor, bu gecenin tüm dünyayı saran, ülkemizde etkili olan salgın belasından biran önce kurtulmamıza vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

 

Rektör Karamustafa’nın Berat Kandili Mesajı
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında yaklaşan Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Karamustafa, tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutladı. Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle; "İçerisinde bulunduğumuz üç aylarda Regaip ve Miraç Kandillerinin ardından Berat Kandili’ne de ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Berat en derin anlamı ile bağışlanmadır. Bu gece Cenab-ı Allah’ın af ve mağfiret gecesidir. O yüzden bu mübarek gecenin faziletinden en iyi şekilde faydalanmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutlar, insanlığın beraate ermesini dilerim. Ayrıca tüm dünyayı esir alan korona virüs salgınından bir an önce kurtulmayı ve hayatın normale dönmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Cenab-ı Mevla hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

 

İl Müftüsü Güven: "Böyle önemli ve mübarek bir gecenin feyz ve bereketinden faydalanmak için tövbe ve istiğfar ederek Rabbimize dua ve niyazda bulunmalıyız"
İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Berat Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Böyle önemli ve mübarek bir gecenin feyz ve bereketinden faydalanmak için, evlerimizden çıkamadığımız bu günlerde telefonla akraba ve dostlarımızla tebrikleşmeli, işine gidemeyen, başkalarına muhtaç olan fakir ve yoksullar görüp gözetilmeli günahlarımıza tövbe ve istiğfar ederek Rabbimize dua ve niyazda bulunmalıyız" dedi.
Berat Gecesi'ne 'mağfiret gecesi' de dendiğini, çünkü bu gecede Cenab-ı Hak'ın pek çok kulunu affedeceğini söyleyen Müftü Güven; "7 Nisan Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece Berat Gecesidir. Berat sözü 'Berâet' kelimesinin kısaltılmış şeklidir. Borçtan, suç ve cezadan, hastalıktan kurtulmak anlamına gelir. Buna göre 'Berat Gecesi' günahlardan kurtuluş gecesi demektir. Bu gecenin Müslümanlar tarafından saygı ve coşkuyla kutlanmasının sebebi de budur. Bu geceye mağfiret gecesi de denmektedir. Çünkü bu gece Cenab-ı Hak pek çok kulunu affedecektir. Berat gecesi ile ilgili olarak Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) şöyle buyurmuşlardır, 'Şaban ayının yarısı, Berat Gecesi gelince; gecesini namazla gündüzünü oruçla geçiriniz. Şüphesiz ki Allah, o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve şöyle der; Benden af dileyen yok mu? Onu affedeyim! Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim! Şifa dileyen yok mu? Şifa vereyim'. Bu rivayete göre Berat Gecesi’nde; bütün günahlarımızdan af ve mağfiret dilemeliyiz. Rızkımızın genişlemesi ve bereketlenmesi için dua etmeliyiz. Hastalıklarımızdan kurtulmak için Allah’tan şifa dilemeliyiz. Özellikle Coronavirüs sebebiyle tedavileri devam eden hastalarımıza şifa dilemeliyiz.' Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Berat Gecesi'nde Allah’ın rahmetinin coşacağını, böylece bu geceyi değerlendiren pek çok mü’minin affedileceğine vurgu yaparak 'Allah Teâla, Şaban Ayının on beşinci (Beraat) gecesi tecelli eder ve Allah’a ortak koşanlarla kin tutup husumet yapan saldırgan kimseler dışında bütün kullarını bağışlar' buyurmuşlardır. Kin gütmek, çekişmek, kavga etmek, saldırganlık yapmak gibi kötü fiiller, büyük günah olduğuna işaret etmek amacıyla, en büyük günah olan şirk ile bir arada zikredilmiştir. Bunun anlamı, 'böyle bir gecede bile affedilmeyen bu günaha sakın yaklaşmayın' demektir. Yoksa kavgacı, kindar ve saldırgan kimselerin mümin olsa bile müşriklerle bir tutulacağı anlamına gelmez. Müşrik ebediyen cehennemde kalacak, günahkâr mümin cezasını çektikten sonra cennete gidecektir. Şirk koşmak, Allah ile bağları koparmak anlamına geldiği gibi, toplum içinde geçimsiz, kavgacı, kindar ve huzursuzluk kaynağı olmak da toplumun bireyleri arasındaki bağları koparır. Ramazan ayından önceki son kandil olan, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda hayatımıza yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir" dedi.
Bu gecede tövbe ve istiğfar edilerek dua edilmesi gerektiğini vurgulayan Müftü Prof. Dr. Güven; "Böyle önemli ve mübarek bir gecenin feyz ve bereketinden faydalanmak için, evlerimizden çıkamadığımız bu günlerde telefonla akraba ve dostlarımızla tebrikleşmeli, işine gidemeyen, başkalarına muhtaç olan fakir ve yoksullar görüp gözetilmeli günahlarımıza tövbe ve istiğfar ederek Rabbimize dua ve niyazda bulunmalıyız. İbadetlere yoğunlaşmalıyız. Kendimizi yaklaşan Ramazan ayına hazırlamalıyız. Bu geceyi Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua ve istiğfar ederek ve teheccüd namazı kılarak değerlendirmeliyiz. Berat Gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; 'De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir' müjdesinin farkına vararak, Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.); 'Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...' şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını diliyor; Ramazan ayına her türlü dert, sıkıntı ve günah yükünden berî olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN TURAN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Başkan Turan mesajında, “Gönüllerimize ilahi bereket ile rahmet bahşeden ve Onbir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandil’inde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ederim.  Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran mübarek zaman dilimleridir” dedi.  Böyle günlerin insanlar için kırılan kalpleri onarma, dargınlık ve küskünlük duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşarak Cenab-ı Allah’ın engin affına sığınma günleri olduğu belirten Turan, “Berat Kandili, inananlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları, Cenab-ı Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gerektiğini bir kere daha hatırlatmaktadır. Toplumları derinden sarsan sayısız sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, huzur ve barışın, insanlık onuruna yakışır aydınlık bir geleceğin inşası için hepimize ciddî görevler düşmektedir. Bu yüzden hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım; böyle feyizli ve bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insanî ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Sevinçleri ve nimetleri paylaşmayı, zayıfların ihtiyaçlarını gidermeyi, muhtaçların dertlerine derman olmayı ve acıları dindirmeyi öğrenelim ve hayata geçirelim. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Milletinin ve bütün İslâm âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık âleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ediyorum’’ dedi.