KAYSERİ’DE GÜNLÜK ARTIŞ YÜZDE 100

18.06.2020 11:12:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu ile yapmış olduğu toplantı sonrasında verdiği istatistikler Kayseri’nin acı durumunu ortaya koydu.

Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu’nun almış olduğu kararlar neticesinde ülkemizde ‘Kontrollü yeni normal hayat’ planında vaka sayıları artış gösterdi. Tüm ülke genelinde gözle görülür bir artış gösteren vaka sayılarının Kayseri’de iki katına çıkması korkuttu. Açıklanan verilere göre son bir ayda Kayseri’de günlük ortalama vaka sayısı 14, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 25, son üç günde ortalama vaka sayısı ise 28 olduğu belirtildi.

Bakan Koca, “İl Hıfzıssıhha Kurullarımız durumu dikkatle takip etmektedir. Her ildeki duruma göre bu Kurullarımız yetkilerini kullanarak tedbirler alacaktır.Artık Covid-19’u daha yakından tanıyoruz. Mücadelede, tanıda, takipte, tedavide daha donanımlı, daha tecrübeliyiz. Biz, bize düşen görevi bütün gücümüzle yapma gayreti içindeyiz. Bunu gördüğünüze, buna inandığınıza eminim. Bu ülkeyi seven, yakınını, akrabasını, komşusunu, iş arkadaşını, eşini, dostunu seven, onların hakkını koruma sorumluluğu taşıyan her vatandaşımızın da elinden gelen gayreti göstereceğinden de şüphe etmiyorum. Hep birlikte kucaklaşacağımız günler uzak değildir.” dedi



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ’ GÜNLÜK ARTIŞ YÜZDE