Kayseri´de ırmakta kaybolan kardeşler bulundu

13.07.2016 09:36:41

Kayseri´nin Tomarza ilçesine bağlı Akmezar köyünde, dün balık tutmak isteyen ve attıkları oltayı kurtarmak için ırmağa giren 2 kardeş bulundu.


Edinilen bilgiye göre, Tomarza ilçesine bağlı Akmezar köyünde meydana gelen olayda, 6. Akmezar Köy Şenliğine katılan kardeşler A.A. (25) ve K.A. (27) balık tutmak için Zamantı Irmağı´na gitti. Oltalarını ırmağa atan 2 kardeşin oltası bir süre sonra ağaca takıldı. 2 kardeşin uzun süre şenliğe dönmemesi üzerine vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine haber verdi. AFAD, JAK ve TÜRKUAZ arama ve kurtarma ekipleri de ırmağa giderek arama çalışması başlattı.

/resimler/2016-7/13/0937251676355.jpg
Dünden bu yana devam eden çalışmalarda TÜRKUAZ Sualtı Arama Kurtarma Ekibi ve Sualtı Polisleri tarafından saat 11.00 sularında küçük kardeş A.A.´nın cansız bedenine ellerine olta dolaşmış şekilde bulundu. Yaklaşık 500 metrelik mesafe sonra da ağabey K.A.´nın cesedine ulaşıldı. A.A.´nın cesedinin, ellerine olta misinası dolanmış biçimde bulunması, A.A.´nın oltaya dolanarak düştüğü, ağabey K.A.´nın da kardeşini kurtarmak için ırmağa atladığı sırada boğulduğu iddialarını kuvvetlendirdi.
İki kardeşin cansız bedeni adli tıp incelenmesi için otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.