KAYSERİ´DE ´DORSE´ OPERASYONU

30.05.2016 09:56:38

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, başka illerden getirdikleri çalıntı ve hacizli TIR dorselerini, şasi numaralarını değiştirerek sattıkları belirlenen 3 kişi tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda, farklı illerden getirilen yakalamalı, hacizli ve çalıntı TIR dorselerinin, 3 kişi tarafından şasi numaralarının değiştirilerek piyasaya sürüldüğünü belirlendi. Ekiplerin yaptığı operasyonda, H.D, A.K. ve Ö.Ö. gözaltına alınırken, 14 TIR dorsesine de el konuldu. Ayrıca, H.D´nin iş yerinde yapılan aramada da, şasi numarasını değiştirmek için kullanılan numaratörler ele geçirildi. Kriminal polis laboratuvarında yapılan inceleme sonucu, 9 dorsenin şasi numaralarının, sağlam ve çalışır dorselerin şasi numaralarıyla değiştirildiği ve 5 dorsenin de çalıntı olduğu belirlendi.
Emniyetteki ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek, mahkemeye sevk edilen H.D, A.K. ve Ö.Ö, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ DORSE OPERASYONU