KAPALI KUTUYU AÇTIK

15.01.2015 11:32:51

Radisson Blu Hotel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen KTO Başkanı Mahmut Hiç yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri göreve başladıkları günden itibaren yapmış oldukları faaliyetleri ve projelerini kamuoyuyla paylaştı. Hiçyılmaz, "Üyelerimizi yapmış olduğumu

Biz yönetime gelene kadar kapalı kutu olan KTO’yu üyelerimize açtık diyen Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası olarak göreve geldiğimizden bu yana yapmış olduğumuz faaliyetlerin içerisinde hep üyelerimizi yapmış olduğumuzu faaliyetlerin odağına koyduk ve gayet şeffaf ve açık bir yönetim tarzı sergilemek suretiyle üyelerimize menfaat sağlamaya çalıştık. Üyelerimizin daha iyi ticaret yapabilmeleri bakımından elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak bir odanın çalışabilmesi için, üyelerine menfaat sağlayabilmeleri için öncelikle meslek komitelerinin çok iyi çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Kayseri Ticaret Odası`nın daha iyi çalışır hale gelebilmesi bakımından öncelikle meslek komitelerinin çalışmalarına ağırlık verdik ve bu komitelerin daha verimli çalışabilmesi bakımından yönetim tarzı sergiledik" diye konuştu.

 

`Odalar ve Borsalar Yasası`na göre her ay en az bir kere toplanmak durumundayız` diyen Hiçyılmaz, şunları söyledi:

"Meslek komitelerine seçilmiş olan üyelerin sadece asıllarını değil yedeklerinin de bu toplantıya katılma noktasında kararımızı almıştık. Bizim amacımız daha geniş tabanlı bir meslek komitesi yapmak ve meslek komitesine seçilmiş olan arkadaşlarımızın yine meslek gruplarıyla alakalı sıkıntıları daha çok arkadaşımızın bir araya gelmesi suretiyle tartışmalarını sağlamaktır. Biz bu toplantıları yaptığımızda meslek komitelerimiz gerçekten çok başarılı ve faydalı çalışmalar yaptılar. Ancak meslek komiteleri toplantıları zaman içerisinde daha az katılımlı olmaya başladı ve meslek komiteleri toplantılarına gelen ve buna uyan arkadaşlarım temsil ettiği meslek grubu üyelerimizin sıkıntılarını her toplantıya gelirken öğrenmek durumunda olamadılar. Meslek komitelerinin üyelerine düşüncelerini sorma imkanı olmadığında dolayı biz bu meslek komiteleri toplantılarını o meslek grubundaki üyeleri partiler halinde bizzat kendilerini buraya davet etmek suretiyle daha da genişletilmiş bir toplantı düzenine geçtik. Bu düzen ve bu çalışma tarzı diğer odalarda olmayan bir tarzdır. Biz istiyoruz ki meslek grubunda olan üyelerin bizzat kendilerinin Kayseri Ticaret Odası`na gelmek suretiyle sadece temsilcileri vasıtasıyla değil bizzat kendilerinin ticaret odasına gelerek sıkıntılarını kendileri anlatsın diye düşünüyoruz. Kayseri Ticaret Odası`nda neler olduğunu bizzat arkadaşlarımız kendileri görsün istiyoruz."

 

Oda olarak tasarruf yoluna gittiklerini söyleyen Hiçyılmaz, “Biz ekip arkadaşlarımızla bunun espirisini de yapıyoruz. İnşaatımız var elimiz dar diyoruz. Bu nedenle tüm masraflarımıza dikket ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir basın mensubunun KTO Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer’in istifasını sorması üzerine, Hiçyılmaz, “Ferhat Bey biz yönetime geldiğimizden beri yönetim kurulunda birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız. KTO hem kendisi itibareyle hem de yönetimi itibariyle dinamik bir yapıya sahip. Zaman zaman aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Kendisi istifa gerekçesini zannediyorum basına açıklamış. Ben burada ancak şunu söyleyebilirim netice itibariyle kendisi istifa etmiştir” diye cevap verdi.

(Haber: Dilek Bolat)