KAYSERİ TİCARET BORSASINDAN BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

30.03.2020 17:41:00

Kayseri Ticaret Borsası Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi ailelere bin adet gıda paketi hazırlatarak dağıtacak.


Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu. “ Çin’de başlayan, tüm Dünya’yı ve Ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını için tedavi araştırmaları hızla devam ederken, yapılan yardım kampanyalarına bizde imkanlarımız doğrultusunda destek olmaya karar verdik. Yönetim Kurulumuzda aldığımız kararla Kayseri’de ihtiyaç sahibi ailelere Bin paket gıda yardımı hazırlattık. Kaymakamlıklarımız vasıtasıyla onlara ulaştıracağız dedi.

  Başkan Bağlamış, Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs salgının ülkemizi de olumsuz etkilemeye devam ettiğini belirterek, Bu salgını evimizde kalarak ve kişisel temizliğimize dikkat ederek birlikte engelleyebiliriz. Bu zor günlerde ülkemizdeki yaşlı, kronik hasta ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için imkanlarımız doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Aile kurumunu ayakta tutmak için Ülke olarak seferber olmalıyız.

Ülke olarak çok zor dönemlerden geçildiğine işaret eden Başkan Bağlamış, "Bütün Türkiye'yi dayanışmaya çağırıyoruz. Herkes öncelikle kendi akrabasından, çevresinden başlayarak yardıma ihtiyaç duyan bütün fertleri, özellikle işten çıkarılanları ve gündelikçi çalışanları tespit edip, az çok demeden yardım etsin “ dedi.

Başkan Bağlamış, #EvdeKalTürkiye çağrısına destek verdiklerini belirterek, bu kapsamda bir yandan insan sağlığını tehdit eden bu durumu dikkatle takip ederek önlem alırken, diğer yandan Kovid-19’dan olumsuz etkilenen sanayi, ticaret ve tarım kesiminden üyelerimizle sürekli görüşerek sektörlerini ilgilendiren sorunları saptayıp, taleplerini ve çözüm önerilerini alıyoruz.

Üyelerimizden gelen konular derlenerek, ilgili Bakanlıklarımıza ve çatı kuruluşumuz TOBB’a anında iletilmektedir. Aynı şekilde çalışanlarımızın ve üyelerimizin virüse karşı alabilecekleri önlemler konusunda bilgilendirmeler sürekli olarak duyurulmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ilk önlemler paketinden başlayarak hükümetimiz tarafından yayınlanan tüm ekonomik destekleri ve diğer bilgilendirmeleri anında tüm üyelerimizle paylaşıyoruz.

Milletçe dayanışma, birlik beraberlik ruhuyla moralimizi bozmadan motivasyonumuzu yüksek tutarak bu süreci de elbirliği ile aşacağımıza inancımız tamdır. Biz Meslek Kuruluşu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ülkemize sağlıklı günler diliyor, #EvdeKalKayseri diyoruz.