KAYSERİ ŞEKER ZİYARETİ

24.01.2015 10:48:45

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Başkanı Kemal Erçalık, Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kayseri Şeker'i ziyaret ettiler.

Ar-Ge Faaliyetleri ile Kayseri’de öncü konumunda olan Kayseri Şeker’den Ar-Ge Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten Esder Başkanı Kemal Erçalık; Üyelerinin yerel ve küresel pazarlarda rekabet güçlerini arttırmaları, verimliliklerini yükseltmeleri ve ar-ge kapasitelerini geliştirmeleri yanı sıra  Yatırımcı, üretici ve proje sahibini bir araya getirerek, küresel pazarda etkili olma gayreti içerisinde olduklarını belirtti ve Başkan Akay’a Kayseri Şeker fabrikamızı kısa zamanda borçsuz hale getirmeniz, hem çiftçi kardeşlerimizin hem esnaf kardeşlerimizi desteklemek demektir. Biz ESDER olarak tüm esnaflarımız adına sizlere teşekkür ediyoruz dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ve Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli’nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Hüseyin Akay’da Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezinin sadece Kayseri ve Bölgeye değil Tüm Ülke çiftçisine hizmet amacıyla kurulduğunu belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Akay; Kayseri Şeker fabrikamızı kısa zamanda borçsuz hale getirmenin hem çiftçi kardeşlerimizin hem esnaf kardeşlerimizi desteklemek demektir  düşüncenizden dolayı teşekkür ediyorum. Eğer kararınca bir katkımız olduysa bunu kendimize şeref olarak kabul ediyoruz. Bundan sonra bu çerçevede aynen katkı sağlamak arzumuz. Her zaman için geçerlidir.

            Biz hep birlikte güçlü olarak var olma durumundayız. Bir yerde bir tökezleme olduğu zaman her tarafı olumsuz şekilde etkileyebilir. Ama başarı olduğu zaman da o başarı her tarafa yansır. Birbirimize destek verdiğimiz sürece, bu işlerimiz inşallah daha da başarılı ve bereketli olur.

Zaten esnaflara yakışanda, olumlu özelliklerin yanında kadirşinaslık , örf ve vefa esnaflara yakışan özelliklerin en önemlilerinden bir tanesidir. Esnaflık uzun yıllar geleneği olan bu güne kadar  itikal etmiş bizim en önemli mesleklerimizdendir. Allah razı olsun tüm meslek gruplarından  bu gelenekleri yaşatıyorsunuz.

Biz Kayseri Şeker Fabrikası olarak tabi Kayseri de ve Orta Anadolu da önemli bir konuma sahibiz. Burası büyük bir kuruluş olup bölge ekonomisine çok önemli katkı sağlayan bir kuruluştur. Tabi burada Kayseri şeker’in  faaliyetlerinden sadece pancar üreten çiftçiler yararlanmıyor. Esnaflar, Çalışan personel yararlanıyor. Aynı zamanda bölge ekonomisine  de çok olumlu pozitif katkı sağlıyor. Dolayısı ile bundan esnaflarımızda kendi kısmetleri ne kadarsa payını alıyor. Onun için Kayseri Şeker Fabrikasının başarılı olması herkese her şekliyle katkı sağlamaktadır.

Dolayısıyla  herkesi ilgilendiren bir durumdur. Sizin de böyle bir kuruluşa esnaflar olarak  sahip çıkıyor olmanız bizi de mutlu ediyor. Güç veriyor. Bu tür işler kolay işler değil. Bu işlerin başarılması enerji ile oluyor, motivasyonla oluyor, moral  ile oluyor. Bu işte morali motivasyonu ve enerjiyi verecek olan kadirşinas insanların, bu kadirşinas davranışları daha ziyade yöneticilere enerji ve motivasyonu veriyor. Bu uygulamanızdan ve ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyoruz dedi.

            Esder Kayseri Şubesinin Kayseri Şeker ziyaretine Kayseri Şube  Başkanı Kemal Erçalık, Başkan Yardımcısı Mehmet Sezgin, Yönetim kurulu üyeleri Ali Burhan, Ebubekir Bekli, Abdulkadir Parslıoğlu daha sonra Başkan Akay’a gayretlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.