KAYSERİ ŞEKER 2.KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

22.01.2015 10:49:08

Kayseri Şeker'de 2014 faaliyetlerinin değerlendirilip 2015 hedeflerinin masaya yatırıldığı koordinasyon toplantısı yapıldı.

Koordinasyon toplantısına; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatif Yönetim Kurulu  Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Kayseri Pancar Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Prof.Dr. Mahmut Özdevecioğlu, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim kurulu  Üyeleri Hurşit Dede, Halis Lektemur, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar ekicileri  Kooperatif  Müdürü İsmet Aksoy , Genel Müdür yardımcıları, Kayseri Şeker’e bağlı iştiraklerin Müdürleri, Ziraat teşkilatı ile Bölge ve  Birim Müdürleri, Şeker-İş Sendikası Başkanı  İsmail Yücer, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları ile  Pancar ekicileri Kooperatifinin diğer  yetkilileri katıldılar.                                                     

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı       Hüseyin Akay Koordinasyon toplantısında  yapmış olduğu konuşmada,  Son dört yılda Kayseri Şeker’in batmaktan kurtulup örnek ve güçlü kuruluş haline gelmesinde Yönetim ve denetim Kurulu üyeleri, bağlı şirketlerin yöneticileri, pancar çiftçileri, idareciler ile  çalışanların herkesin kendi çapında bir katkısı olduğunu belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti.

Başkan Akay; “Kayseri Şeker camiasını yöneten ekibin hepsi resmin bir parçasıdır, herkes kendi kısmını görüyor değerlendiriyor ama resmin tamamını görmeden doğru değerlendirme yapılamaz, motivasyon sağlanamaz, onun için ikinci senedir yapılan bu toplantıları bütün bu camiayı yöneten sizlere resmin tamamını göstermeye yarayan toplantılar olarak görmekteyiz. Bu toplantılar sayesinde    bizim motivasyonumuz daha fazla  artarak birbirimize daha fazla  destek vereceğimize inanıyorum.

Bir ekip ruhu oluşturmak ekip çalışması yapabilmek için buna ihtiyaç  var. Yoksa herkes ben birimimden sorumluyum deyip işin içerisinden çıkabilir. Bu şekilde olduğu taktirde yeterli fayda  sağlanamaz yeterli başarı kazanılamaz yani herkes birbirine nerede omuz vereceğini nerede destek vereceğini hissetmesi bilmesi lazım. Birimlerimizden her hangi birinin bir tarafında bir eksikliği olduğu zaman bu bütün işimizi etkiler  onun için bütün problemleri hep birlikte giderebilmeliyiz.

Elbette herkes kendi asli işiyle ilgili çözümler üretmeye çalışır ama ola ki bir problem varsa buna herkesin katkı sağlaması lazım, destek vermesi lazım bu koordinasyon toplantısı buna eğer  katkı sağlıya bildiyse, bu konuda resmin tamamına olmasa bile büyük ekseriyetini görmemize katkı sağlıya bildiyse amacına büyük ölçüde ulaşmış demektir. Bunun faydalarını önümüzdeki faaliyet döneminde ve sonrasında göreceğiz.

Başarımız her geçen gün yükselerek gidiyor Kayseri Şeker Fabrikası da yükseldikçe zorlanıyor bu zorluğa katlanacak enerjiyi bulmamız lazım zorluğa katlanacak gücü bulmamız”  dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer de yaptığı konuşmada; Kayseri Şeker’in Dört  yılda nereden nereye geldiğini belirterek  bu başarıda Başkanımız  Hüseyin Akay’ın büyük katkısı olmuştur.Bu Fabrika daha nice yıllar kimlere ekmek kapısı olacaktır. İnşallah hayırlı hizmetler artarak devam eder dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Levent Benli de yapmış olduğu konuşmada; Büyük Şeker ailesinin önemine dikkat çekti ve  bizler her zaman şeker ailesinden bahsediyoruz bu şeker ailesindeki paydaşlarımız şeker pancarı üreticilerinden şeker üretimi pazarlamasına kadar bundan menfaatlenen katkısı olan herkes bu ailenin içinde olarak kabul ediyoruz. Bu ailenin amacına ulaşabilmesi aile olabilmesi için herkesin paylaşımından menfaatlenmesi gerekiyor. Biz de buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz çünkü sektörümüz çok yanlı bir sektör biz aile olarak bir kamuoyu oluşturacağız bu ailede bizim iki bine aşkın çalışanımız , on bine aşkın çiftçimiz ve seksen bin üyemiz var bunların aileleri, nakliyeciler, şeker tüccarları da işine kattığınız zaman büyük bir kamuoyu oluşturuyor. Biz bu kamuoyunu aynı havuzun içinde hareket ettirmeyi sağlama gayreti içerisindeyiz. Dört yıl içerisinde  ayağımızı yorganımıza göre uzatarak bu günlere geldik. Şimdi artık şirketimiz yorganını büyüterek yeni atılımlar yapmak zorundayız. Bundan sonra yatırım yapma zamanıdır dedi.

2014 yılı Koordinasyon toplantısı Kayseri Şeker 2015 - 2017 yılları  Stratejik Plan hazırlık çalışmaları  konusunda Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Kayseri Pancar Kooperatif Denetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Mahmut Özdevecioğlu,Bağlı şirketler ve birimler adına Pandoğa Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müdürü Cemal Sunulu,Pan Pazarlama Dah. İth.İhr. A.Ş. Müdürü Mehmet Kılnamaz, Panpet Petrol Taş.San. Tic. A.Ş.Müdürü İnanç Kızılyazı, Pankent Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müdürü Mustafa Çakmak, Genel Müdür Yardımcısı (Ticaret) Tayfun Öner, Genel Müdür Yardımcısı (İnşaat)Mustafa Öğdü, Muhasebe Müdürü    İsmail Gedik, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi                Müdürü İsmet Aksoy, Ziraat Müdürü Ayhan Özdemir, Boğazlıyan Şeker Üretim Müdürü Burak Karaaslan Kayseri Şeker Fabrikası Üretim Müdürü Ali Yetkin, Ar-Ge  Müdürü          Murat Torun, Kalite Yönetim ve Eğitim Müdürü Sadettin Yerli, İnsan Kaynakları Şefi Bahri Serim, Kayşev  Vakıf çalışmaları hakkında  Mehmet Diksaç, Güneş Santrali çalışmaları konusunda  Bakım Onarım Müdürü Ümit Almak, Bilgi Teknolojileri konusunda Mehmet Şahin, Yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile Birim yetkililerini bilgilendirdiler.