KAYSERİ ŞEKER 20 GÜNDE 100 BİN TON ŞEKER ÜRETİMİ YAPTI

31.10.2014 11:00:51

Kayseri şeker Fabrikasının şeker üretimine başlamasının yirminci gününde sadece Kayseri'de 35 Bin ton, Boğazlıyan Şeker ile birlikte toplam 100 Bin ton şeker üretimi yapıldığı belirtildi.

2014 yılı Şeker Pancarı Kampanyasının  ve Şeker üretiminin başarılı şekilde devam etmesinde en büyük katkının Kayseri Şeker  Fabrikasının tecrübeli  personeli ve işçilerinin  olduğuna dikkat çeken, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay gece vardiyasında  Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ile  birlikte çalışanları yerlerinde  ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Akay 24 saat ve Kampanya süresince aralıksız devam eden şeker üretiminin gece vardiyalarında çalışan işçilerle işletme ve depolarda incelemelerde bulunarak Fabrikanın 2014 yılında yeni devreye girdirdiği üniteler ve randımanları hakkında da bilgiler aldı.

Başkan Akay Fabrikadaki incelemeleri sonrasında şu açıklamada bulundu; Allah’a çok şükür kampanyamızın  iyi  gittiğini  şu anda fabrikadaki üretim yapan  arkadaşlarımızın  yüzünde  görüyoruz. Tabi  önce  burada işlerin  kazasız  belasız  olması bir  problem olmaması  insanlarımızın  bir  sıkıntı  yaşamaması öncelikli   düşündüğümüz  konudur.  Üretimde de  bir  aksama  olmaması  bizi  mutlu  ediyor. Kayseri Şeker  Fabrikasında  20. kampanya   gününü  idrak  ediyoruz. Şu ana  kadar sadece Kayseri şeker de 35 bin  ton Boğazlıyan Şeker ile birlikte 100 bin ton şeker  ürettik  Bu da  randımanın  çok  iyi  olduğunu   gösteriyor.  Çalışanlarımızın  gayreti  dikkati  ve  yeni  yatırımlarımızın  pozitif  katkısıyla verimli  bir  üretim  elde  ediliyor.

Fabrikamız Ortalama  80  gün  üretim yapacak gibi görünüyor. Bu  fabrika  bu  bölge  için  ve  çalışanları  için  umut  kapısı  ekmek  kapısı, buranın  başarılı  bir  üretim  yapmasının  yanı sıra satışlarının da  aynı  ciddiyet aynı  kararlılık,  aynı  disiplin içinde yapılması  zarureti var. İşletmedeki  arkadaşlarımız,  kardeşlerimizin  bütün  dikkatleriyle  üretimi  yaparken ve diğer   birimlerdeki  arkadaşlarımız da işleriyle ilgili olarak  aynı  dikkati  ve  gayreti  gösteriyorlar.

Gece vardiyasında  şeker  ambarında  şeker istifleme yerinden başlayıp yeni  kurutma   makinesi  yatırımı da dahil fabrikadaki bütün çalışmaları Genel Müdürümüz Levent Benli ve diğer yetkililerle birlikte  yerinde  inceledik. Eskiden  üç  makina ile yapılan  iş  2014 yılı yatırımlarımız sayesinde   şimdi  bir  makine da  yapılıyor ve  oldukçada  güzel  bir   şekilde   yapılıyor.

  Personelimizin çalışma  gayretiyle  bölgemizin ekonomisine  Kayseri  Şeker  artı  değer  kazandırıyor. Kayseri  Şeker  Fabrikası  60 yıllık  bir  kuruluş ve  şeker  sektörünün  en  eskilerinden  ve en  başarılı kuruluşlarından   bir tanesidir.Türkiye’nin  başarılı  fabrikalarından  bir  tanesi  olan  Kayseri ve  Boğazlıyan fabrikamızın  kapasitesi  oldukça  yüksek  ve  Türkiye de  şeker  sektörüne  örnek  teşkil  edecek  bir işletme olup  işletmelerimizi    makinasıyla, zeminiyle, binasıyla  her yönüyle  yeniliyoruz.

 Şeker  sektöründe söz sahibi olan kurum ve kuruluşların yetkilileri  fabrikamızı ziyaretlerinde; Kayseri Şekerin çalışanlarını  gördükten sonra  Kayseri Şeker  Fabrikasının  yetişmiş  personeli   şeker  sektörünü  geleceğini  kurtaracak  özellikte  diyorlar,bu da  bizi  onurlandırıyor  mutlu  ediyor  sevindiriyor.

 Her  işi   ehli  yapmalıdır.  Bu  işi  bilen  çok  iyi  yetişmiş  personelimiz  var  biz onların verdiği  güvenle  odamızda  rahat oturuyoruz. Personelimiz  gerçekten  işi  başarılı  bir  şekilde  yürütüyorlar. Biz  onlara  işlerini  kolaylaştırma  konusunda  moral  motivasyon  konusunda  yardımcı  oluyoruz. Asıl işi  bu  kahramanlar yapıyor dedi.