KAYSERi UYUMADI

10.09.2015 12:09:43

Kayseri´de binlerce kişi, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etti. Hakkâri Dağlıca ve Iğdır´da meydana gelen terör olaylarını protesto etmek için ?Şehide Saygı Teröre Lanet´ yürüyüşü düzenledi.

 Kayseri´de binlerce kişi, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında HDP İl Binasına yürümek isteyen atandaşlar arasında arbede yaşandı.
Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Hakkari Dağlıca ve Iğdır´da meydana gelen terör olaylarını protesto etmek için ?Şehide Saygı Teröre Lanet´ yürüyüşü düzenledi. Ülkü Ocakları binasında toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk Bayrakları ile teröre lanet yağdırdı. Sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı´na gelen vatandaşlar burada protestosunu sürdürdü. Burada konuşma yapan MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy sözün bittiği günler olduğunu söyleyerek, ?Keşke bir tane şehidimiz olmasaydı, biz de burada olmasaydık? diye konuştu. Daha sonra Kartal Şehitliği´ne yürüyen vatandaşlar, şehitler için dua okudu. Ülkücü yemini yapan vatandaşlar buradan ayrılarak protestosunu devam ettirdi.

HDP BİNASINA YÜRÜMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR ARASINDA ARBEDE ÇIKTI
Öte yandan bir grup HDP İl Binası´na yürümek istedi. Binaya girerek Türk Bayrağı asmak isteyenler, sakinleştirilmeye çalışıldı. Ayrıca polis ekipleri de bina önünde geniş güvenlik önlemi aldı. HDP binasına girmek isteyen vatandaşlar, uzun uğraş sonucu sakinleştirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.
Kentteki protestolar devam ediyor.

BÜNYAN´DA YÜZLERCE KİŞİ ŞEHİT

MUZAFFER CAN ERSOY´UN EVİNE YÜRÜDÜ


Teröre lanet yağdıran yüzlerce Bünyanlı, Diyarbakır´da şehit düşen Muzaffer Can Ersoy´un baba evine yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyan kalabalık, tekbirler getirdi.
Iğdır, Hakkari ve Diyarbakır´da meydana gelen saldırılar sonrasında Kayseri´nin her yerinde teröre lanet yağdı. Son terör saldırısında şehit düşen Muzaffer Can Ersoy´un memleketi olan Bünyan ilçesinde de yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte teröre lanet yağdırdı.
Bünyan Ülkü Ocakları´nın organize ettiği yürüyüşte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin isimlerinin tek tek okunması ve kalabalığın ?Burada´ diye haykırmasının ardından Bünyan Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Emre Taşçı bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından yüzlerce Bünyanlı, ?Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez, Türkiye Türktür Türk Kalacak´ sloganları atarak şehit Muzaffer Can Ersoy´un baba evine doğru yürüdü.
Kalabalık, şehit Muzaffer Can Ersoy´un babası Paşa Ersoy, Annesi Ayşegül Ersoy ve kardeşi Mustafa Ersoy´a taziyelerini iletti.
İstiklal Marşı´nın ve Kur´an-ı Kerim´in okunmasının ardından dua edildi ve şehit Muzaffer Can Ersoy´un hem meslektaşı hem de kardeşi olan Mustafa Ersoy, yüzlerce kişiye tekbir getirttirdi./resimler/2015-9/10/1211289207482.jpg

PINARBAŞI HALKI ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Kayseri Pınarbaşı İlçesinde Hakkâri´nin Dağlıca bölgesindeki ve Iğdır´daki terör saldırısı protesto edildi.
İlçe halkı terör saldırılarını protesto etmek için ilçe merkezinden başlayarak, Kayseri-Kahramanmaraş ve Kayseri-Malatya karayolunda yürüdü.
Protesto yürüyüşlerinin yol üzerinde olması nedeni ile trafikte uzun kuyruklar oluştu. Yolda bekleyen araçlar korna çalarak protestoya destek olurken vatandaşlar, ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez?,?Ne Mutlu Türküm Diyene? ?Hepimiz Mehmet´iz, PKK´ya yeteriz? şeklinde slogan attı.
İlçe Jandarma Karakolu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelen vatandaşlar burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu
Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Pınarbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Talip Şenolmuş, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Fehmi Çolak da katıldı.

/resimler/2015-9/10/1212148427123.jpg

DEVELİ´DE TERÖRE LANET YAĞDI


Develi ilçesinde ´şehitlerimizi anma yürüyüşü´ne Develi halkı yoğun ilgi gösterdi.
Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur´an tilavetiyle başladı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı eylemde ´Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Kahrolsun PKK´ sloganları atıldı. Kalabalık Elbiz parkına kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüdükten sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

/resimler/2015-9/10/1213027802996.jpg



Anahtar Kelimeler: KAYSERi UYUMADI