KAYSERİ ŞEKER´DEN 948 ÖĞRENCİYE BURS

16.12.2015 09:39:01

2015 yılında yüksek ciro yüksek kar sloganına yüksek tahsile desteği ile bir ilave daha yaparak Yüksek ciro yüksek kar yüksek tahsile de büyük destek var şekline dönüştürdü.

 

 ?Yüksek ciro, yüksek kar, Kayseri Şeker´den yüksek tahsile de büyük destek var.?

 

2014-2015 öğretim yılında 328 öğrenciye burs verilirken 2015-2016 öğretim yılında  yüksek tahsilini yapan 71 üniversiteden 948 öğrenciye 9 ay süreyle ayda 150 TL olmak üzere burs vererek hem sosyal sorumluluğunu yerine getiriyor hem de pancar çiftçilerinin de katkılarıyla çiftçi çocuklarına burs veriyor.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli  Kayşev Vakfını ziyaret ederek Kayşev Vakfı Müdürü Mehmet Diksaç´tan vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Kayşev Vakıf ziyareti sonrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ?2015-2016 eğitim öğretim yılında Kayseri Şeker kuruluşu olan Kayşev Vakfı aracılığı ile Çiftçi çocukları, emekli ve çalışan personel çocukları, Şehit ve gazi çocuklarından 948 öğrenciye burs verilmeye başlandığını belirtti.

Başkan Akay; 3. senedir bu eğitim yardımımız devam etmektedir. Bu sene de çalışmalarımızı arkadaşlarımız sonuçlandırdılar  ve 948 üniversite öğrencisine Kayşev karşılıksız burs verecektir ve bu da Türkiye´deki pek çok üniversiteyi kapsayacak bir sayıyı da ifade ediyor.

 Kayseri Yozgat Sivas ve Nevşehir illerini kapsayacak bir uygulama söz konusu buradaki öncelik bizim çiftçilerimizin çocukları olması lazım ağırlıklı sayı bunları teşkil ediyor. Onun dışında emekli personelimiz başta olmak üzere çalışan personelimizin çocukları şehit gazi çocuklarına bir miktar kontenjan ayrılıyor. Bir de ihtiyaç sahibi fakir aile çocuklarına da tabi kontenjan ayrılarak böyle bir çalışma yapıldı. Burası bir vakıf olduğundan vakıflar yönetmeliği çerçevesinde burada eğitime destek  çalışmaları sürüyor.

Müracaatlar değerlendiriliyor puanlara tabi tutuluyor ve o puanlar çerçevesinde hak kazanlara bu burs veriliyor. Bu sayıyı arttırmak imkanlar ölçüsünde tabi mümkün olabiliyor önümüzdeki yıllarda gönül istiyor ki bu sayı daha fazla artsın. Tabi bunun içinde yeni kaynaklar imkanlar oluşturulması gerekiyor. Bunlar oluştukça bu sayıyı da arttırmak konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Bu konuda gençlerimize katkı sağlıyor olmak büyük bir mutluluk bu sosyal bir proje aynı zamanda sosyal bir sorumluluk. İnsanların bir nevi ihtiyaçları karşılıyor olmak gerçekten mutlu edici bir tablo.

 Bu sene çalışanlarımız dışında çiftçilerimiz de yoğun bir şekilde bu işe gönül koymaya başladılar. Özellikle pancar bedelini kesmek üzere tonaj olarak bedelini veren çiftçilerimiz var. Bu da işimizin daha kapsamlı ve kurumsal hale gelmesini sağlayacak. Kayseri Şeker Fabrikasının kurmuş olduğu bu vakıf büyük kayseri ailesine hizmet etmek amacıyla kurulmuş bir vakıftır. Çiftçilerimizin ve çalışanlarımızın da bu konuya sahip çıktıkları için mutluyuz? dedi.