KAYSERİ ŞEKER FABRİKASINDA ÇEVRECİ LARVASİTLERLE BİYOLOJİK MÜCADELE BAŞLATILDI

11.07.2015 10:14:03

Kayseri Şeker Fabrikasının çevre duyarlılığında başlattığı uygulamalara larvasitlerle biyolojik mücadele uygulamaları da eklendi.



 
Özellikle yaz aylarında sulak alanlarda yoğunlukla rastlanılan, pek çok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisinekler ve simulium türü sineklerle biyolojik larvasit kullanılarak mücadele yapılmaya başlandı. Kimyasalla yapılan sivrisinek mücadelesinde karşılaşılan, kimyasalların hava, su ve toprak yoluyla dağılarak besin zincirine karışması, bunun insan ve diğer canlılar üzerindeki olumsuz etkileri, kimyasal kalıntıların çevreye verdiği zararlar gibi büyük ve önemli problemleri ortadan kaldıran biyolojik larvasitlerin uygulanması, Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde başarı ile gerçekleştirildi.
Biyolojik Larvasitlerin; arılar, faydalı böcekler, balıklar, memeliler ve sivrisineklerin doğal avcıları gibi hedef dışı canlılara karşı zararsız olması, sivrisinekleri larva evresinde kontrol altına aldıkları için, sorunu kaynağında çözerek dağılmasını engellemesi, çevreye, ekosisteme ve insana zararlı olmadıkları için tercih edildiği belirtildi.