KAYSERİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ´NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

25.08.2015 17:00:33

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ahmet Kara´nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müfettişliği görevine getirilmesiyle boşalan Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanan Adnan Diltemiz´i kabul etti.


Vali Düzgün, makamındaki kabulde, Diltemiz´e yeni görevinde başarılar dileyerek, Kayseri´nin ağaçlandırılmasının önemine işaret etti.
Kayseri´yi daha yeşil görmenin herkesin ortak temennisi olduğunu ve bu yönde kararlı çalışmalar yürütüldüğünü belirten Vali Düzgün, ağaçlandırma konusunda hedefi her zaman yüksek tuttuklarına dikkati çekerek, toprakla buluşturulan fidan sayısının her yıl ciddi oranda artırıldığını ifade etti.
Vali Düzgün, ?Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel dokusu ile müstesna bir yapıya sahip Kayseri´yi daha yeşil bir görünüm kazandırmak için gayret ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz.? dedi.
Orman Bölge Müdürü Diltemiz de, Vali Düzgün´ün öncülüğünde bugüne kadar sürdürülen çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ve hedefi daha da yükseltmenin gayretinde olacaklarını kaydetti.
- VALİ DÜZGÜN´DEN KARA´YA TEŞEKKÜR
Vali Orhan Düzgün, Bakanlıkta Müfettiş olarak görevini sürdürecek Ahmet Kara´ya Kayseri´deki ağaçlandırma çalışmalarındaki katkısından dolayı teşekkür etti.
Kara´ya tarihi Saat Kulesi´nin kristal maketini hediye eden Vali Düzgün, Orman Bölge Müdürlüğü´nün ağaçlandırma konusunda gösterdiği gayretin toprağa dikilen fidanların ilerleyen yıllarda boy vermesiyle çok daha iyi anlaşılacağını kaydederek, Kayseri´nin daha yeşil bir örtüye kavuşması, gelecek nesillere daha yeşil bir Kayseri bırakılabilmesi adına il genelinde vatandaşların da dahil olmasıyla birlikte çok önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini hatırlattı.
İl genelinde 2014 yılında 4 milyon fidan dikildiğini, 2015 yılında 5 milyon, 2016 yılında ise 6 milyon fidan hedefiyle toplam 3 yılda Kayseri´de 15 milyon fidanın toprakla buluşturulmasının amaçlandığını dile getiren Vali Düzgün, Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin ve kaymakamlıkların da bu ağaçlandırma çalışmalarında çok değerli destekleriyle Kayseri´deki bitki örtüsünün çeşitlendirilerek, arttırılması bakımından güzel çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.