Kayseri, Niğde ve Kırşehir´de ABD ve İsrail protesto edildi

6.12.2017 16:21:17

ABD´nin Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağı yönündeki açıklaması sonrasında Kayseri, Niğde ve Kırşehir´de protesto gösterileri düzenlendi.

 ABD´nin Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağı yönündeki açıklaması sonrasında Kayseri, Niğde ve Kırşehir´de protesto gösterileri düzenlendi. 

Kayseri´de 24 STK protestoya destek verdi
Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelen STK temsilci ve üyeleri, burada hazırladıkları pankartlar ve sloganlarla Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak tanınmasını protesto etti. Düzenlenen ?Kudüs Bizimdir´ basın açıklamasında STK´lar adına konuşan Salih Kalkan, bir yandan gönül coğrafyasına ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallar çiğnenerek topraklara el uzatıldığını ifade etti. Kalkan, ?Her geçen gün İslam coğrafyası, küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa´nın merkezinde Bosna´da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken, Suriye´de her gün insanlık dramı yaşanırken, Arakan´da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerinden yurdundan ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslüman olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizm, bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs´ümüzü işgalci İsrail Siyonist emelleri doğrultusunda ?başkent´ ilan etme cüretinde bulunmuştur. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin, 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TV´lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken, bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz? ifadelerini kullandı.

Niğde´de sivil toplum kuruluşları ABD ve İsrail´i protesto etti
Niğde´de sivil toplum kuruluşları, ABD´nin, Tel Aviv´deki ABD Büyükelçiliği´nin Kudüs´e taşınmasına yönelik açıklamalarından dolayı basın açıklaması yaptı. 
Dışarı Cami´de öğle namazı sonrası toplanan sivil toplum kuruluşları ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.
Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan TÜGVA Temsilcisi Burak Yaşar, her geçen gün, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrildiğini söyledi.
Siyonist emeller doğrultusunda Kudüs´ün başkent edilme cüretinde bulunulduğunu belirten Yaşar, şöyle konuştu:
"İslam´ın ilk kıblesinde dahi ezanın yasaklanması, son olarak da Kudüs´ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Alemi İslamı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika´dan İsrail´den değil, Allah´tan korkmaya ve O´na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalardan kurtulması ile Filistin´in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir."

Kırşehirliler kararı Cacabey Meydanı´nda protesto etti
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump´ın ABD büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması ve İsrail´in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki açıklamalar Kırşehir´de Ahi Sivil Akıl Platformu tarafından Cacabey Meydanı´nda protesto edildi. 
Ellerinde pankartlarla toplanan Ahi Sivil Akıl Platformu temsilcileri, ?Kahrolsun ABD, Hilalin Nuru Siyonizmi Boğacak, Allah´ü Ekber´ şeklinde sloganlar atarak ´İsrail´in başkenti Kudüs olsun´ söylemini protesto etti.
Ahi Sivil Akıl Platformu adına açıklamada bulunan TÜGVA Başkanı Sergen Özdemir, ?Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa´nın merkezinde Bosna´da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken Suriye´de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan´da kimyasal silahlarla masum çocuk ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden ve yurtlarından ayrılmak durumda kaldı? dedi.
Kudüs´ü işgalci İsrail´in Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunulmasını da eleştiren Sergen Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Tüm dünya üzerindeki Müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken kan akan coğrafyalarındaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi biliyoruz. Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz.?