KAYSERİ HER ZAMAN DUALARIMDA OLACAK

20.07.2015 23:40:50

´´Kayserispor´dan ayrılırken yaklaşık 5 gün önce son kez Kayseri´ye geldim ve havaalanına giderken sanki bedenimden bir şey kopuyordu´´ diyen Abdullah Durak, ?Kayseri şehri ve Kayserispor için uzakta bile olsam hep dua edeceğim? dedi.

İsmi Kayserispor ile özdeşleşen bir futbolcu o... Profesyonelliğe ilk adımını attığı yer olan Kayserispor´a büyük emekler verdi. Mücadelici yapısı, asla bitmez-tükenmez enerjisi ile taraftarın gönlünde taht kurdu her zaman. Bu sezon ise farklı bir rotaya yelken açtı. Sezon başında Kayerispor ile görüştü ama istediği şartları bulamadı. Kasımpaşa´nın yolunu tuttu. Abdullah Durak, yeni sezonda Kayseri´dan çok uzakta İstanbul´da top koşturacak. Ancak, kalbi her zaman Kayseri´de atacak. Kendisinin ikinci memleketi haline gelen Kayseri´den ayrılış hikayesini ve önündeki hedefleri Memduh Borazan´a anlatan Abdullah Durak, ´´Kayseri için her za man dua edeceğim´´ diyerek düşüncelerini özetliyor.

/resimler/2015-7/20/2345567939756.jpg  /resimler/2015-7/20/2346364034335.jpg

Kayserispor´dan ayrılman nasıl oldu?

Öncelikle Kayseri´ye ve Kayserispor´a bana kattığı her şeyden ötürü teşekkür ediyorum. Ayrılış nedenim ise bu yaz boyu Kayserispor´u bekledim. Yeni yönetim geldi hiç bir şey belli değildi. Beni arayan takımlar oldu, ama önceliğim Kayserispor´u beklemekti. Tabi dışardan kolay gibi gözükebilir bu bekleme süresi ama benim için kolay olmadı. Sonuçta herkesin sorumlu olduğu şeyler var ve en önemlisi benim bir ailem var. Bunu da söylemeliyim başkanımız Recep Mamur ve Tolunay Kafkas hocam benim kalmamı istediler, sağ olsunlar ama hem bazı şartlar oluşmadı. Hem de söyleyeyim bir yerde fazla kaldığınız zaman artık yüzünüz eskiyor.   Hele Kayseri´de bu olay fazlaydı. Ben yapı olarak arkamdan konuşulmasını sevmeyen ve bunu kafaya takan bir insanım. Bazı kişiler bunu önemsemez, umursamaz ama ben öyle biri değilim. İnsan gururu için yalar ve artık bazı şeylerin bazı insanların eleştirileri gururuma dokunmaya başlamıştı. Bazı şeyleri de gördükten sonra bazen istemesen de gitmek gerekir. Bazen gitmek zorundasındır. Hayat böyledir ve bir karar vermem gerekiyordu. İyi olur kötü olur bilemem ama ben ayrılmayı tercih ettim. Bu ayrılıkta benim için hiç kolay olmadı ama sonuçta 10 yılımı verdiğim bir şehire takıma bir anda vazgeçemiyorsun, ama dedim ya bazen gitmek gerekir.

/resimler/2015-7/20/2342122779070.jpg

Bundan sonraki hedefin nedir?

 Hedef olarak şuan bir şey diyemem. İlk hedefim bağlı olduğum kulübe yardımcı olmak ve başarısı için çabalamak. Zaten bunlar oldukça hedef kendiliğinden ortaya çıkar.

Kasımpaşa ile anlaşmanın nasıl oldu?

Kasımpaşaspor ile anlaşmam aslında kolay oldu. Çünkü geçtiğimiz yıllarda da teklifler oldu gerek sezon sonu gerek ise devre arasında ama ben ayrılmak gibi bir düşüncem olmadığı için teşekkür ederek ayrılmayacağımızı söyledim. Ama bu yıl söylediğim bazı sebeplerden dolayı ayrılmayı kafaya koymuştum. Kayserispor´dan ayrılırken yaklaşık 5 gün önce son kez Kayseri´ye geldim ve havaalanına giderken sanki bedenimden bir şey kopuyordu. Bunlar belki insanlara samimiyetsiz ifadeler gelebilir ama beni tanıyan bilir ki ben hissettiğim bir şeyi söylemem çünkü çok düşündüm ayrılıp ayrılmama konusunda ve zorlandım ama asıl ayrılmak zorlu oldu birçok anım var unutamayacağım ve asla unutmayacağım güzel şeyler var benim. Aslında Niğdeliyim ama elimden geldiğinde Kayserispor´un başarısı için emek vermeye çalıştım. Tabi ki bizlerde robot değiliz ki işini en iyi yapan meslek ne olursa olsun her gün aynı işi aynı başarıyı yapamaz. Çünkü biz insanız. Bazı insanların hala takımı sattı gitti, gibi laflarını duyuyorum ama altını çiziyorum bazı insanlar. Bu beni derinden üzüyor eğer ben takımı satacak olsaydım bana küme düştüğümüz sene de teklifler geldi. Birçok Süper Ligden ama kendime yediremedim bunu ki ben şunu söylemek istiyorum. Bana sattı, gitti diyenler Süper Ligde 3 büyüklerle oynarken stadyum ful dolarken 3 büyükler gol atınca Kadir Has Stadında deli gibi sevinen bazı taraftarlar bu sene bizi PTT 1.Ligde oynarken sadece Kapalı Kale ve bazı kesim hariç onlar neredeydi. Deplasmanda neredeydi? Sadece arkamızda gördüğümüz bazı kesim vardı. Bu sene bir kez daha anladım ki insan kötü günde belli oluyor. Geçen sene yaşadığımız sıkıntıları kimse bilemez maddi manevi bunları sadece tahmin edebilirsiniz, ama içinde olmadan bilemezsiniz o yüzden bir şeyi konuşmadan önce 2 kere düşünmek gerekiyor. Bence eğer ben takımı bırakacak olsaydım takım küme düştüğünde bırakırdım. Bundan iyi de bahane olmadı bunları konuşmayı fazla sevmiyorum. Ama bazen dediğim gibi gururuma dokunan şeyler görüyorum. Bazı kişiler bazı şeyleri konuşurken 2 kere düşünsünler. Seversin, sevmezsin, beğenirsin veya beğenmezsin tabi ki herkesin doğal hakkı ama yarın ne olacağımız belli olmayan dünyada en azından insanların gururlarıyla oynayacak şeyler konuşmayalım. Dediğim gibi bunlar bazı kesim geneli olarak futbol dışında tanıştığım ve çok sevdiğim insanlar oldu. 10 yılımı verdiğim Kayserispor beni ben yapan takımdır o yüzden benim için yeri her zaman ayrı olacaktır. Ama hayat böyle şimdi takımdan ayrıldım ve zor oldu ama ben her zaman dua edeceğim bu şehir için.

/resimler/2015-7/20/2350577945712.jpg  /resimler/2015-7/20/2351494196649.jpg

Kayserispor´dan ayrılırken neler hissettin? Uzun yıllar Kayserispor´a hizmet ettin?

Kayserispor´dan ayrılmak benim için hiçte kolay olmadı. Ve son olarak Kayserispor´dan ayrılırken şunu dedim. Eğer benim bir vefa borcum varsa ve bunu samimi bir şekilde ödemediğimi düşünüyorsanız ben gitmem burada kalırım dedim ama zaten yıllardır içinde olduğum insanlarda bunu biliyordu. Kayserispor´dan ayrılırken yaklaşık 5 gün önce son kez Kayseri´ye geldim ve havaalanına giderken sanki bedenimden bir şey kopuyordu. Belki şuan takım kötü durumda gözükebilir ama Kayseri şehri ve Kayserispor eminim ki ligin en iyi takımlarından biri olacaktır. Kişisel fikrim bu yönde benim. Zaten bunu da hak ediyor. Tekrar söylemek istiyorum beni 10 yıldır desteklediğiniz için sevdiğiniz, saydığınız için arkamda durduğunuz için herkese teşekkür ediyorum. Bende bir hakkınız var herkese helal olsun uzaktan da olsa Kayserispor için hep dua edeceğim.

 

Yeni sezonda Kasımpaşa forması altında ter dökeceksin. Nasıl bir sezon sizi bekliyor?

Evet bu seneden sonra 3 yıl boyunca Kasımpaşa forması giyeceğim. Bundan sonra Kasımpaşa forması altından başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Bu sene lig bence tam bir muamma ya çok iyi bir lig olacak ya da çok kötü bir lig. Ama kişisel fikrim takım olmayı becerebilen ve mücadele seviyesini üstün olan takım en başarılı takım olacaktır. Zaten her takımda kaliteli oyuncular var. Takım ruhunu yakalayamadıktan sonra kaliteniz oraya çıkmıyor.

Kayserispor´a dönüşün olur mu ilerleyen yıllarda?

Kayseri şehri ve Kayserispor benim için önemli bir yere sahip. Beni ben yapan Kayseri şehri ve Kayserispor oldu. Kayseri´ye bir daha döner miyim bilemem onu zaman gösterecek. Zamanla neler olacağını hep beraber bekleyip göreceğiz.

(Memduh BORAZAN)