KAYSERİ HARİKA BİR MÜZEYE DAHA KAVUŞUYOR

14.12.2015 09:12:59

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı hızla devam eden Kayser Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nde incelemelerde bulundu. Türkiye´deki en özel müzelerden biri olacak olan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi iki ay sonra açılışa hazır hale gelecek

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni inceleyerek Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman´dan çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı. Şubat ayında ziyarete açılması düşünülen müze, tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı´nı, Anadolu´nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatacak. Müzede elektronik uygulamalar, maketler, sergi elemanları ve canlandırmalar yer alacak.
SAKARYA ŞEHİTLERİ DE YER ALACAK
Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nde Sakarya Savaşı´nda şehit düşen Kayseri Lisesi son sınıf öğrencilerinin kahramanlıklarına da yer veriliyor. Müze kapsamında Kayseri Lisesi´nin tarihi de anlatılacak. Temsili olarak Kayseri Lisesi´nin bir sınıfının gösterileceği müzede liseden mezun olan ünlüler de yer alacak. Müzede ayrıca milli mücadele ve Kayseri Lisesi´ne ait anılar da dinlenebilecek.