KAYSERİ ARABULUCULAR DERNEĞİ AÇILIYOR

19.12.2015 11:03:47

Kayseri Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Kubilay Hasan Gürcan, 24 Aralık Perşembe günü derneğin açılışının gerçekleşeceğini söyledi.


Kayseri Barosu Seminer Salonu´nda düzenlediği basın açıklamasıyla derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kayseri Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Kubilay Hasan Gürcan, ?6325 sayılı hukuk uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu 7 Haziran 2012 tarihinde kabul edilmiş, kanunun yayın tarihinden 1 yıl sonra yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştır. Bu kanunla güdülen amaç dünyanın 160 ülkesinde başarılı bir şekilde uygulanan ve uygulandığı ülkelerde yargının yükünü büyük oranda hafifleten bizim kültürümüze, dinimize, örf ve adetlerimize de tamamen uygun olan hukuk uyuşmazlıklarında en önemli alternatif çözüm yöntemi olan arabuluculuğu hukuk sistemimize kazandırmaktır. Günümüzde insanımız her uyuşmazlığını yargıya intikal ettirmeye başlamıştır. Bu durum mahkemeleri büyük bir iş yükü altında bırakmaktadır. Yeni yeni adliye sarayları yapılmaya başlanmış, birçok hakim alımı yapılmış, ancak iş yükü hafifletilememiştir. Gün geçtikçe artan dava sayıları sonrasında davaların neticelenmesi yıllar alabilmektedir? diye konuştu.
Arabuluculuk Kanunu ile yargının yükünün biraz daha hafifleyeceğini dile getiren Gürcan, ?Geç gelen adalet, adalet değildir´ ya da ?En kötü sulh, en iyi davadan iyidir´ deriz. Her iki tarafın da kazandığı, kendi kararlarının kendilerinin verdiği, çıkan sonuçtan her iki tarafın da memnun olduğu çok hızlı ve çok ucuz bir yöntem olan arabuluculuk hukuk sistemimizde yerini almıştır? şeklinde konuştu.
Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Av. Kubilay Hasan Gürcan, 24-25 Aralık tarihlerinde Kayseri Baro Başkanlığı ile Erciyes Üniversitesi hukuk Fakültesi işbirliği içerisinde hem derneğin açılışının gerçekleştirileceğini hem de ?Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk ve uygulamaları´ konulu sempozyum düzenleneceğini sözlerine ekledi. Açıklamada Kayseri Barosu Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut da hazır bulundu.