KAYSERİ AĞLADI

20.10.2015 09:57:09

Kayseri´de binler şehidine ağladı. 4 Ekim´de geçici görev için gittiği Tunceli´de teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez´in cenazesi Kalem Kırdı Camii´nde öğlen namazına müteakip Kartal Şehitliğinde defnedildi.

Tunceli-Erzincan karayolunda teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez son yolculuğuna uğurlandı. Baba Yakup Sönmez, al bayrağa sarılı oğlunun fotoğrafına bakarak, "Vay aslanım vay" derken, diğer oğlu Yusuf Sönmez´i de ´Rahat ol oğlum´ diyerek teselli etmeye çalıştı.

/resimler/2015-10/20/0959173331950.jpg

Şehit Onur Sönmez´in cenazesi ilk olarak Kocasinan ilçesine bağlı Erciyes Evler Mahallesi Mazı Sokak´ta bulunan baba evine getirildi. Şehidin cenazesi baba evinden sonra cenaze namazının kılınacağı Kalem Kırdı Camii´ne getirildi. Cenaze namazına AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehidin babası Yakup, kardeşi Yusuf Sönmez, CHP milletvekili adayları, Kocasinan Belediye Başkanı ve sayıda vatandaş katıldı. Baba Yakup Sönmez, al bayrağa sarılı yavrusunun fotoğrafına bakarak, ?Vay aslanım vay? diyerek iç geçirdi. Baba Yakup Sönmez, diğer oğlu Yusuf´a dönerek, ´Rahat ol oğlum´ diye seslendi.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında şehit J.Asb.Kd.Çvş. Onur Sönmez´in naaşı top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi, Kartal Şehitliği´nde toprağa verilmek üzere kortej eşliğinde götürüldü. Cenazeye katılan yüzlerce vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Binlerin katıldığı cenaze namazında gözyaşları sel olurken, alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Şehidin 8 aylık hamile eşi Bilge Sönmez, eşinin cenazesinin başına gelemedi. Sürekli karnındaki bebeğini okşayan Bilge Sönmez´i polisler ve 112 çalışanları teskin etmeye çalıştı.

/resimler/2015-10/20/1000036457871.jpg

Kılınan cenaze namazının ardından askeri kortej eşliğinde Kartal Şehitliğine getirilen Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez´i eşi Bilge Sönmez, annesi Şenyurt Sönmez, babası Yakup Sönmez ve kardeşi Yusuf Sönmez son yolculuğuna uğurladı. Kartal Şehitliğinde eşinin al bayrağa sarılı tabutunun başında duran Bilge Sönmez, karnındaki bebeğini okşayarak acısını dindirmeye çalıştı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından şehit Onur Sönmez´in naaşı tekbirler eşliğinde toprağa verilmek üzere mezara indirildi. Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez´i, babası Yakup Sönmez ile erkek kardeşi Yusuf Sönmez mezarın içerisine inerek kefenini açtı. Son defa eğilerek oğlunu öpen baba etrafında bulunan yakınları tarafından yukarıya alındı.

 Şehidin 8 aylık hamile eşi Bilge Sönmez, küreği alarak eşinin naşının üzerine toprak atmak istese de atamadı. Bu anlarda, ?Kurban olurum sana? demesi üzerine etrafta bulunan herkes gözyaşlarını tutamadı.

Şehit olan Onur Sönmez´in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından şehidin 8 aylık hamile eşini, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ?Onur tebessüm ederek bu dünyadan ayrılmış? diyerek teselli etti.

Türk Bayrağını öperek alnına koyan Vali Orhan Düzgün, bayrağı ve şehit Onur Sönmez´in resmini eşi Bilge Sönmez´e verdi.

Onur´un nurunun hiç sönmeyeceğini söyleyen Vali Düzgün, ?Onur´un nuru hiç sönmeyecek inşallah. Onun evlatları bizim evlatlarımızdır. Onun kardeşleri bizim kardeşlerimizdir. Bu dünya herkes için geçici ama babası da görmüş, siz de gördünüz mü bilmiyorum. O tebessüm ederek bu dünyadan ayrılmış. Tebessüm ederek rütbelerin en yükseğine kavuştu. En büyüğüne kavuştu. Allah sizlere sabır ve metanet versin. İnşallah günün birinde onunla tekrar buluşacaksınız. İnşallah o sizi cennette karşılayacak? dedi.

Şehidin 8 aylık hamile eşi Bilge Sönmez de, Türk bayrağını öperek Vali Düzgün´den teslim aldı. Eşinin fotoğrafına bakan Bilge Sönmez, ?Allah´ım sen sabır ver? diyerek uzun süre resme sarıldı.

Bu sıra da şehit haberini duyar duymaz şehitliğe geldiğini belirten Ahmet Öner, ?Sabah oğlum aradı, bizim o taraftan bir şehit olduğunu söyledi. Biz bu acıyı yaşadık. Oğlum Mahmut Öner 2001 yılında şehit oldu. Allah ailesine sabır versin. Buraya gelince elbette üzülüyorum ama oğlumu da görmüş gibi oluyorum? dedi.

 

Haber: Berna Utaş Utangan& Memduh Borazan

 

 



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ AĞLADI